Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twentse huisartsen zetten in eigen tijd 6000 boosterprikken in zes dagen

Huisartsen zetten boosterprik Foto LHV Huisartsenkring Twente
Huisartsen zetten boosterprik
Beeld: LHV Huisartsenkring Twente

Twentse huisartsen hebben duizenden zorgcollega's in de avonduren een boosterprik gegeven. Ze deden dit na hun spreekuren, om zo snel mogelijk eerstelijnszorgmedewerkers te beschermen tegen de omikronvariant. Om te voorkomen dat er demonstranten zouden komen, kondigden ze de actie niet aan.

De huisartsen ontlasten hiermee de GGD, die de zorgmedewerkers zou prikken. GGD Twente stelde de vaccinatielocatie in Enschede beschikbaar voor de operatie.

Samen aanpakken

De operatie werd aangestuurd door Marieke Nijhof en Marinka Hamstra, twee Twentse huisartsen. "Zij hebben echt heel veel uren gedraaid om dit te regelen", zegt een woordvoerder. "Deze operatie kon snel worden opgezet door de korte lijntjes tussen zorgorganisaties. Samen de schouders eronder, aanpakken."

"Iedere schakel in de hele zorgketen is van belang, helemaal nu de druk waarschijnlijk verder gaat toenemen", zegt Marieke Nijhof, huisarts in Enschede en voorzitter van LHV Kring Twente. "Het is belangrijk dat patiënten een beroep kunnen blijven doen op de zorgmedewerkers die het dichtst bij hen staan. Bijvoorbeeld de medewerkers in de verpleeghuizen, woonzorglocaties, thuiszorgmedewerkers, de huisartsen en hun teams, maar ook de teams in de apotheken."

Marieke Nijhof huisarts in Enschede en voorzitter van LHV Kring Twente Foto RTV Oost
Marieke Nijhof, huisarts in Enschede en voorzitter van LHV Kring Twente
Beeld: LHV Huisartsenkring Twente
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.