Enschede
Video

Vijftig uur opgesloten voor het goede doel: ‘Gewoon stug blijven zitten!’

Vijftig uur lang zitten ze bij elkaar op de lip. Voor DJ’s Robba Rovega en Michel Ark is dit tot maandagmiddag realiteit. Vanuit Fellini in Enschede draaien de dj’s sinds zaterdagochtend verzoekplaatjes. Met één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de tienerkamer van het MST.

Livestream

Met kerstbomen, lichtjes en veel nepsneeuw buiten draaien de twee dj’s van alles: van de Rolling Stones tot Hollandse meezingers. Net als het Glazen Huis van 3FM halen ze bij het Fellini Huis geld op voor een goed doel. Het is allemaal te volgen via een livestream. “Iedereen kan een verzoekje indienden. Het is maar twee euro. Naast verzoekplaatjes veilen we ook van alles. Bijvoorbeeld de keeperhandschoenen van Joël Drommel”, zegt DJ Robba Rovega. Via een livestream worden de nummers gedraaid.

‘Geen Red Bulls of bier’

Vijftig uur wakker blijven is een hele klus, maar de dj’s hebben goede hoop dat ze wakker blijven: “Het moet voor ons ook beetje een challenge zijn. Gewoon stug blijven zitten en vooruit blijven kijken. Dan kom je er wel”, zegt Michel van der Ark. Wie denkt dat er liters koffie en energiedrank er tegenaan gaan heeft het mis: “Geen bier, Red Bull of koffie. Gewoon water. Zo blijf ik wakker.”

Tienerkamer in het MST

Met de actie willen de dj’s geld ophalen voor De Jongbloed Foundation. De stichting wil graag de tienerkamer op de kinderafdeling van het MST een upgrade geven. “We zorgen ervoor dat de kinderen wat vertier hebben en dat ze leuke dingen kunnen doen in het ziekenhuis.”

De dj’s mogen maandag om 12.00 uur weer naar buiten. De livestream is hier te volgen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.