Hengelo

'Straten en trottoirs in Hengelose wijk De Nijverheid dringend aan onderhoud toe'

“De bestrating is hier en daar erg slecht tot gevaarlijk”, “parkeerplaatsen zijn onvoldoende aanwezig” en “de Krabbenbosweg is een geasfalteerde racebaan.” Dit zijn drie van de vele reacties op de enquête die momenteel binnen De Nijverheid wordt verspreid. Studenten Hanna en Liam zijn de wijk in gegaan met een camera om zélf te beoordelen hoe het ervoor staat.

Maximumsnelheid

Drie onderwerpen zijn onder een vergrootglas gelegd: de kwaliteit van de bestrating, of met name automobilisten zich houden aan de maximumsnelheid en of er genoeg parkeergelegenheid is. Hanna en Liam hebben met de auto, de fiets en te voet een rondje gemaakt door de straten van De Nijverheid, met als startpunt de Krabbenbosweg.

icon_main_info_white_glyph

'Ik teken voor 80!'

Een groep van vijf studenten Journalistiek is momenteel in de Hengelose wijk De Nijverheid op onderzoek uit. Wat speelt er in de wijk? Wat gaat er goed en waar lopen bewoners tegenaan? Voor het project ‘Ik teken voor 80!’ maken zij producties voor 1Twente over deze wijk in Hengelo in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Met de naam 'Ik teken voor 80' sprak 1Twente Enschede bij de vorige verkiezingen de ambitie uit om 80% van de Enschedeërs naar de stembus te krijgen.

Boomwortels

Reacties als “straten zijn niet ingericht op zoveel auto’s” en “de voetpaden zijn slecht, doordat boomwortels stoeptegels omhoog drukken” zijn inderdaad terecht volgens de studenten. Zij kregen ook aan de Krabbenbosweg het idee dat bewoners zich terecht zorgen maken over de gereden snelheid.

Invullen enquête

De studenten roepen inwoners op om de enquête in te vullen: “De papieren versie kunt u invullen in De Bouwmeester aan de Marthastraat 20 tijdens het wekelijkse bewonersoverleg. Dit is iedere dinsdagmiddag tussen 4 uur en half 6. Ook in ’t Noaberhuus liggen papieren exemplaren. Het invullen kost maximaal 5 minuten en de anonimiteit wordt gewaarborgd. Wie weet komt u onderwerp de volgende keer aan bod.”

Online is de enquête hier in te vullen.

Als u de vragenlijst niet wilt invullen, maar wel een reactie wilt achterlaten, dan kan dat via nijverheid@1twente.nl


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.