Hengelo

Jonge bewoonster van De Nijverheid: 'We missen leuke activiteiten'

De Nijverheid in Hengelo is een wijk met veel gezichten. Om een paar van deze gezichten te laten zien en hun verhalen te laten horen, maken studenten journalistiek van Windesheim in samenwerking met 1Twente de serie 'Op pad met...', waarbij in elke aflevering een ander thema aan bod komt.

Buurthuis

Deze eerste keer ging Jens Vos op pad met Marieke van Gurp. Deze veertienjarige scholier vindt dat er vroeger in de wijk meer te doen was voor de jeugd. Samen met Marieke ging Jens langs plekken waar ze als kind speelde. Ze brengen ook een bezoek aan het buurthuis, waar ze beheerder Hans Zandstra ontmoeten.

icon_main_info_white_glyph

'Ik teken voor 80!'

Een groep van vijf studenten Journalistiek is momenteel in de Hengelose wijk De Nijverheid op onderzoek uit. Wat speelt er in de wijk? Wat gaat er goed en waar lopen bewoners tegenaan? Voor het project ‘Ik teken voor 80!’ maken zij producties voor 1Twente over deze wijk in Hengelo in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Met de naam 'Ik teken voor 80' sprak 1Twente Enschede bij de vorige verkiezingen de ambitie uit om 80% van de Enschedeërs naar de stembus te krijgen.

Spelletjesavond

Marieke heeft de wijk de afgelopen jaren zien veranderen. “Het verschil is dat mensen in mijn ogen vroeger meer betrokken waren bij elkaar. Kinderen gingen ook makkelijker spelen met andere kinderen uit de buurt. Ook omdat er toen nog dingen voor de jeugd werden georganiseerd. Als dat nu weer gebeurt? Ja, dan zou ik misschien wel komen. Een spelletjesavond ofzo, geen disco."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.