Hengeloos Peil
1Twente

Windmolens, stadsdichters en nieuwe bewoners van de bieb in Hengeloos Peil

In Hengeloos Peil gaat het dit keer over enkele zeer uiteenlopende onderwerpen, zoals windturbines in Het Woolde, een muzikale stadsdichter en waarom verhuist 1Twente naar de bieb? De gastheren zijn dit keer Ernst Bergboer en Henk ten Harkel.

Claudio bruggink 2020
De avond wordt geopend door duurzaamheidswethouder Claudio Bruggink. Hij vindt dat er in Hengelo best plekken zijn te vinden voor twee windturbines. Bruggink gaat in debat met tegenstander Henk Dassen. © 1Twente

Windturbines

De avond wordt geopend door duurzaamheidswethouder Claudio Bruggink en Henk Dassen, voorzitter van de Stichting duurzame en leefbare driehoek Hengelo, Delden, Borne. Dassen is falikant tegen windturbines in Hengelo, laat staan in Het Woolde, terwijl de wethouder juist een pleitbezorger is van deze windvangers in het groen.

Artikel gaat verder onder foto

Wouter munsterman stadsdichter 2 AGNES BOOIJINK
De kersverse stadsdichter Wouter Munsterman (rechts) tijdens de avond waarop hij werd gepresenteerd in de bieb. © Agnes Booijink

Stadsdichter

Verder aan tafel de nieuwe stadsdichter Wouter Munsterman. Wat heeft hij te vertellen? En waarom moeten we naar hem luisteren? Hij krijgt gezelschap van Irene van Deuveren, voorzitter van Hengelo Leest, dat de stadsdichtersverkiezing al jaren organiseert. Dit jaar was het lang onduidelijk of er geld beschikbaar kwam vanuit de gemeente. Wat vindt zij daar eigenlijk van?

icon_main_info_white_glyph

Waar en wanneer te zien?

De presentatie van Hengeloos Peil, de maandelijkse talkshow van 1Twente Hengelo, is in handen van 1Twente-journalisten Ernst Bergboer en Henk ten Harkel. Het programma is dinsdag 16 november live te zien vanaf 19.00 uur via 1Twente.nl. Vrijdag 19 november is de uitzending te zien van 22.00 tot 23.00 uur op het tv-kanaal van 1Twente.

1Twente verhuist naar bieb

Het derde gesprek wordt gevoerd met Flip van Willigen en Frederique Westera. De eerste is directeur van de lokale omroep 1 Twente, de tweede is de baas van de bieb. De Hengelose tak van de omroep verhuist eind november naar Bibliotheek Hengelo. Waarom en wie wordt daar nu beter van?

Schoolbel

Tenslotte is er weer een aflevering uit de serie Hengeloos Erfgoed. Daarin gaat het dit keer over een uit de vuilnis geviste schoolbel. De bel behoorde ooit toe aan de HSV en is onlangs geschonken aan Museum Hengelo.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.