Enschede
Video

Muziektheatergroep A-Muse zet 'Onbewoonbaar Verklaard' op de planken

Muziektheatergroep A-Muse zet 18, 19 en 20 november in Theater de Kappen in Haaksbergen het stuk 'Onbewoonbaar Verklaard' op de planken. "De uitvoering is voor onze club de kers op de taart, maar het proces dat daaraan voorafgaat is ook heel mooi", zegt regisseur Frank Nijhuis.

A-Muse is al vanaf februari aan de slag met het muziektheaterstuk. "We lezen, verdelen de rollen, zoeken de muzieknummers erbij, arrangeren en repeteren", somt Nijhuis de activiteiten van zijn gezelschap op. En dat is best een klus om al die verschillende disciplines bij elkaar te krijgen. De uitvoeringen zijn een groot feest voor de club die elke woensdag van 19.45 tot 22.00 repeteert in De Roef aan de Pastoor Geertmanstraat.

"We zijn een vriendenclub die het fijn vindt om elke woensdagavond bij elkaar te zijn", verwoordt voorzitter Annelies Vermeulen de inzet van de leden.

Onbewoonbaar Verklaard

Het theaterstuk Onbewoonbaar Verklaard speelt zich af in 1967 in het rustige dorp Markeveen. Een dorp waar normen en waarden inhoud hebben. De bevolking leeft in pais en vree. De opmars van de Flower Power gaat aan hen voorbij. Totdat, een huis aan de Dorpstraat vrijkomt. Een huis van de kerk. Wie worden de nieuwe bewoners? Waarom wordt Dorpsstraat 11 niet vanzelfsprekend verhuurd aan Markeveners? Waar komen ineens al die groeperingen uit de stad vandaan? Waarom willen juist zij Dorpstraat 11 bewonen?

Mijnheer Pastoor komt onder druk te staan. Als voorzitter van het kerkbestuur moet hij beslissen en hij ziet het juist als een kans om inhoud te geven aan de nieuwe tijd. Het hele dorp komt in opstand. Zullen de gemoederen tot bedaren komen of wordt de woning onbewoonbaar verklaard?

Kaarten

Kaarten voor de voorstelling kosten 17,50 euro inclusief pauzedrankje en zijn te bestellen via https://www.a-muse.nl/bestellen of aan de zaal verkrijgbaar.

Zaterdag 20 november is al uitverkocht. Er zijn voor 18 en 19 november nog kaarten verkrijgbaar.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.