Hengelo

Oud-Hengelose Merlyn Gritter heeft geld nodig om Roemeense zwerfhonden te redden

De oud-Hengelose Merlyn Gritter pakte in 2016 haar spullen en verhuisde naar Roemenië om zwerfhonden een beter leven te geven. Inmiddels heeft ze 150 honden in haar asiel en gaat ze dagelijks op pad om ondervoede honden op te sporen. Om dit te blijven doen heeft haar stichting Dogs by Merlin dringend geld nodig.

Merlyn Gritter
"Ik heb hier mijn passie gevonden. Het is zeker niet altijd makkelijk, maar dit is wat ik wil doen” © stichting Dogs by Merlin

Beluister het interview met Merlyn Gritter hier.

Passie

Voor Merlyn is er geen weg meer terug. “Ik heb hier mijn passie gevonden. Het is zeker niet altijd makkelijk, maar dit is wat ik wil doen”, vertelt ze in het 1Twente Hengelo-programma 'Goedemorgen Hengelo'. Straathonden in Roemenië worden vaak aangereden en zijn soms ziek en ondervoed. Het aantal zwerfhonden in de buurt is al flink gedaald sinds Merlyn vijf jaar geleden begon met haar werk.

Fikse verbetering

Merlyn: “Eerder zagen we hier overal groepen honden die op zoek waren naar eten of een veilig onderkomen, nu moeten we soms wel drie kwartier rijden om ze te vinden. De honden die hier nu rondlopen worden gevoerd en zijn gecastreerd of gesteriliseerd. Zij horen nu echt bij de buurt.” Mensen kunnen ook een hond adopteren. Er lopen al de nodige 'Merlyn-honden' rond in Nederland.

icon_main_quote_red_glyph

"Eerder zagen we hier overal groepen honden die op zoek waren naar eten of een veilig onderkomen, nu moeten we soms wel drie kwartier rijden om ze te vinden."

Merlyn Gritter

Bijdrage

Het aantal donaties is de afgelopen tijd teruggelopen, waardoor Merlyn het werk niet meer kan bekostigen. Ze roept mensen op om een maandelijkse bijdrage te doen: “Voor vijf euro per maand kun je vriend van ons worden en help je de straathonden. Door donaties kunnen wij ons werk blijven voortzetten. Hondenvoer, dekens, speeltjes en handdoeken zijn ook erg gewenst.”

Voor meer informatie over de stichting of over adoptie: www.stichtingdogsbymerlyn.com

icon_main_info_white_glyph

Roemeense wet

In Roemenië leven ontzettend veel straathonden. De schattingen lopen uiteen van eén tot drie miljoen honden. Sinds 2013 is er een wet die toestaat dat zwerfhonden gedood mogen worden. Sindsdien worden veel honden om het leven gebracht of naar een shelter gebracht waar de leefomstandigheden vreselijk zijn, waardoor ze na enige tijd ook daar overlijden. Stichting Dogs By Merlyn wil straathonden behoeden voor de dood en hen een beter leven geven.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.