Enschede

Ziekenhuis MST schroeft de parkeertarieven op

Bezoekers en patiënten die met de auto naar het Medisch Spectrum Twente in Enschede komen, moeten rekening houden met een forse stijging van de parkeerkosten.

407399 mst nieuw 1
Het ziekenhuis in de binnenstad van Enschede verlaagt met ingang van 1 april de kortingsregeling, omdat het âparkeerbudgetâ al twee jaar op rij is overschreden. De prijs van een vijf-strippenkaart stijgt met 43 procent.

Vijf keer parkeren: 20 euroHet MST betaalt uit eigen zak het verschil tussen kortingskaarten en de gemeentelijke tarieven in de nabijgelegen ondergrondse Van Heekgarage. Dat kost het ziekenhuis jaarlijks 370.000 euro, terwijl er een budget is van 3 ton. Om de kosten te drukken gaat de prijs van een dagkaart van 6,50 naar 7 euro. Een strippenkaart voor vijf bezoeken binnen twee weken kost vanaf maandag 20 euro, tegenover 14 euro nu.

Patiënten die niet in aanmerking komen voor een van beide kortingsregelingen, worden mogelijk het hardst getroffen. Zij betalen de reguliere tarieven (2,90 euro per uur) in de parkeergarage. Op basis van deze uurtarieven zijn alleen het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam en het Martini Ziekenhuis in Groningen duurder dan het MST.

âVervelendâEric Rikkert, lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis erkent dat de verhoging een domper kan zijn voor veel mensen: âWe begrijpen dat dit voor patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis vervelend is want je komt hier niet voor je plezierâ, aldus Rikkert.

âHet is ons gelukt om de verhoging tot een minimum te beperken, maar het is en blijft een verhoging. Helaas kunnen wij het ons, gezien de financiële perikelen niet veroorloven om deze verhoging niet door te voeren.â De Cliëntenraad van het MST heeft zich onthouden van advies over de tariefsverhoging. De belangenorganisatie maakt zich over de impact ervan op bezoekers en patiënten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.