Enschede

Wokrestaurant Mr. Hu in Enschede verkocht, plan voor hotel

Het bekende wok & grill restaurant mr. Hu aan de Gronausestraat in Enschede is verkocht. Het wordt waarschijnlijk een hotel.

406397 mr hu
De koper van het vastgoed aan de Gronausestraat 100 is projectontwikkelaar Axel Veldboom. Die wil er een hotel van maken met in totaal 53 kamers: 24 op de begane grond en 29 op de etage. Een hotel behoort tot de bestemmingsmogelijkheden.

Andere naamTot wanneer het wokrestaurant is geopend, is onbekend. Eigenaar Peter Hu ontkent dat hij het heeft verkocht. âDie verhalen gaan al tien jaarâ, zegt hij in een reactie. Maar volgens het Kadaster staat het vastgoed wel degelijk op een andere naam, die van Veldboom.

En volgens Veldboom is er ook al wel degelijk een koopovereenkomst gesloten. In zijn plannen komt er geen restaurant in het hotel, wel een relatief bescheiden ontbijtruimte voor gasten. De gedachte achter deze formule van logies en ontbijt is dat de binnenstad, met een ruim aanbod aan eetgelegenheden, op loopafstand is.

Concept
Het concept is hetzelfde als voor hotel Rodenbach aan de Parkweg, waarvoor Veldboom eveneens een koopoverkomst heeft. Het restaurant van Rodenbach is al enige tijd gesloten, de hotelfunctie blijft na een grote, noodzakelijke verbouwing behouden. Veldboom wil de gevestigde naam Rodenbach gebruiken voor beide hotels: Rodenbach Oost voor het hotel aan de Gronausestraat en Rodenbach West voor het complex aan de Parkweg.

Het oudste gedeelte van het pand aan de Gronausestraat dateert uit 1880. Van de oorspronkelijke, karakteristieke bouw, is na diverse verbouwingen vrijwel niets meer over. Het gebouw heeft sinds mensenheugenis een sociale functie gehad. De afgelopen twaalf jaar was het een Aziatisch restaurant.

Daarvoor dreef de familie Wissink er, sinds 1927, een druk bezocht café-restaurant. Ook was hier jarenlang het AB (Algemeen Belang) gevestigd, een buitensociëteit voor enkele sjieke herenclubs. Dat was een initiatief van textielfabrikant Coenraad ter Kuile.

Appartementen
Toen het horeca-etablissement in 2006 werd gesloten, lagen er plannen om de boel af te breken. Op het vrijkomende terrein zou een groot appartementencomplex worden gebouwd. De buurt vreesde verkeersoverlast, maar appartementen zijn er nooit gekomen. Met de verkoop van mr. Hu Wok Grill krijgt het complex waarschijnlijk dus weer een nieuwe bestemming, nu als hotel. Het vooroverleg met de gemeente loopt inmiddels.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.