Enschede

Weekend in Enschede: UITDaAG, CLASSSH en Heel Enschede Kookt!

Het is weekend! Geen idee wat te doen met je vrije tijd? Er is veel te doen dit weekend in Enschede. Wij hebben een aantal tips voor je.

369340 712548
UITDaAG
Wil je je zaterdag goed besteden? Dan moet je naar Prismare! Tijdens de UITDaAG is er van alles te doen. Je kunt meedoen aan leuke workshops. Ook geeft de Voice Kids winnares Esmee Schreurs een optreden. De UITDaAG is van 12:00 tot 17:00 uur en toegang is gratis. 1Twente had een radio-interview over de UITDaAG, beluister dat interview onderaan dit bericht terug.

Open Dag Tactus
Op zaterdag houdt Tactus een open dag op de locatie aan de Ripperdastraat. Hier kun je kennismaken met het werk dat Tactus doet. Ook wordt er voorlichting gegeven over alcohol en drugs. De open dag is van 13:00 tot 16:00 uur. De toegang is gratis.

Heel Enschede Kookt!
Zin aan lekker eten? Op zaterdag houdt sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte voor de tweede keer een social food festival in Enschede. Tijdens Heel Enschede Kookt! Kan je voor een kleine prijs genieten van lekker eten. Het festival is van 15:00 tot 19:00 uur in speeltuin ât Stadsveld. De toegang is gratis.

CLASSSH
Je kunt je zaterdag goed afsluiten bij CLASSSH. In het Muziekcafé aan het Wilminkplein speelt het Orkest van het Oosten in een unieke setting. Samen met DJ Bas Amro van Basic Grooves en het VJ-collectief Wonderboys zorgen ze voor een mooi optreden. CLASSSH is vanaf 20:00 uur. Kaartjes kosten 15 euro.

Theater on Tour AFGELAST
Theaterliefhebber opgelet! Theater on Tour is afgelast vanwege de weersverwachtingen voor zondag. Het evenement gaat naar het voorjaar.

Survival Fun Run
Zin op actief bezig te zijn? Dat kan zondag op Het Rutbeek. Ga samen met je familie, vrienden of collegaâs de uitdaging aan. Het parcours van ongeveer 4 km brengt je langs mooiste plekjes van het Twentse landschap. Ook zijn er een dertigtal hindernissen op het parcours. De startijden zijn tussen 10:00 en 17:00 uur. Deelname kost 10 euro.

Twentse Landdag
De stad ontmoet het platteland op de Twentse Landdag. In Het Lederboerpark worden allerlei activiteiten gehouden. Het thema van dit jaar is âEnergiek Plattelandâ. De Twentse Landdag wordt gehouden van 10:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.