Enschede

Mr. Pancake in Enschede moet vlaggen en spandoeken weghalen

Pannenkoekenrestaurant Mr. Pancake heeft op last van de gemeente alle reclame aan de straatkant moeten weghalen, op straffe van een dwangsom van 5000 euro. Bij Mr. Pancake aan de Gronausestraat, pal naast het klooster Dolphia, stonden lange tijd vlaggen en borden en er hingen spandoeken met reclame.

389308 download 6 21
De gemeente stelde in 2016 echter vast dat dit allemaal in strijd was met de regels: er was geen vergunning voor aangevraagd. Dat deed de ondernemer alsnog, maar de vergunning werd geweigerd omdat de vlaggenmasten en borden 'in strijd zijn met de redelijke eisen van welstand'. Om de boodschap kracht bij te zetten, kreeg het restaurant een last onder dwangsom opgelegd van 5000 euro. "Om ervoor te zorgen dat de reclameobjecten worden verwijderd en in de toekomst niet teruggeplaatst worden", aldus de gemeente.

Om verdere problemen te voorkomen heeft eigenaar Michel Nachtegaal inderdaad alle reclame weggehaald, met uitzondering van het spandoek waarop de verkoop van oliebollen staat aangekondigd. "Dat moet nu nog even blijven hangen", aldus Nachtegaal. Een nieuwe vergunning is intussen aangevraagd en dat is volgens de eigenaar 'een formaliteit'. Als die is goedgekeurd, komen de vlaggen en borden terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Google Streetview

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.