Enschede

Loopbrug MST gaat vrijwel zeker verdwijnen

De loopbrug die het MST aan de Haaksbergerstraat jarenlang verbond met het de locatie Ariënsplein gaat zo goed als zeker verdwijnen. Dat blijkt uit vernieuwde plannen die de Belgische ontwikkelaar LIFE heeft met het vroegere ziekenhuis Ariënsplein.

358270 loopbrug mst
Op dit moment wordt het voormalige ziekenhuis aan het Ariënsplein door eigenaar LIFE verbouwd tot een stadscampus, waar studeren, wonen, verblijven en recreëren onder een dak worden samengebracht. Saxion neemt een groot deel van de beschikbare ruimte in. Ook de openbare ruimte rondom het vroegere ziekenhuis gaat flink op de schop. Zo wordt parkeren inpandig mogelijk en zal er voor fietsen aan aparte plek komen.
Van brug naar sportfaciliteit?
In de eerste plannen en schetsen is gekeken naar een invulling voor de loopbrug. Daarbij is vooral rekening gehouden of het qua sportfaciliteit iets zou kunnen betekenen. Maar meerdere betrokken partijen hebben een nieuwe visie en daarin is de wens om de brug te laten vervallen. âHet is nog niet helemaal zeker dat de brug gaat verdwijnenâ, zegt Herman Zwiers namens LIFE.

Wensen
âWe gaan de komende periode kijken wat de exacte wensen zijn van de partners. De gemeente kijkt, gezien alle plannen voor de binnenstad, ook naar een herinrichting van de Haaksbergerstraat en dan is het maar zeer de vraag of de loopbrug past in de nieuwe situatie. Maar de kogel is nog niet definitief door de kerk. De wens is er bij meerdere partijen om de brug af te breken. In de nieuwe visie op de openbare ruimte is de brug niet meer van waarde en dan moet je met elkaar kijken naar de beste oplossing.â

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Google Streetview

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.