Enschede

Forum voor Democratie wil opheldering in Europa over massa-ontslag bij Vredestein

Forum voor Democratie wil een reactie van de Europese Commissie op het massa-ontslag bij bandenfabriek Apollo Vredestein in Enschede. Vorige week werd bekend dat 750 van de 1100 werknemers volgend jaar hun baan verliezen.

453174 960726
Kelly Adams | Tubantia

De Overijsselse fractie van Forum voor Democratie heeft contact gezocht met hun FVD-collega in Brussel, Derk Jan Eppink. De Europarlementariër wil van de Europese Commissie onder meer opheldering over de Hongaarse vestiging van Vredestein, waarnaar de productie vanuit Enschede wordt overgeheveld.

Subsidie voor Hongaarse fabriek?
De partij wil weten of de Hongaarse vestiging gebruik heeft gemaakt van Europese subsidie en zo ja welke. Daarnaast wil de partij weten of er Europese subsidie is gegeven voor de aanleg van de snelweg die langs het Hongaarse dorp loopt waar de fabriek is gebouwd.

âDit zaakje stinktâ
Eerder vroegen het CDA en de PvdA al om opheldering aan de Europese Commissie. PvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius brengt vrijdag een bezoek aan de Enschedese fabriek. âBizar dat Vredestein banen schrapt bij een winstgevende fabriek in Enschede, nadat ze in Hongarije met staatssteun een nieuwe heeft gebouwd. Dit zaakje stinkt en we moeten alles in werking stellen om de ontslagen in Enschede te stoppenâ, aldus Jongerius via Twitter.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Marieke Amelink

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.