Enschede

FIETSSTAD 2020: Veenendaal verslaat Enschede met een neuslengte

De gemeente Enschede is door de Fietsersbond uitgeroepen tot Beste grote gemeente in de verkiezing van Fietsstad 2020. Dat is vandaag bekendgemaakt in de Utrechtse Jaarbeurs. Enschede werd echter geen winnaar van de overall-titel Fietsstad 2020. Die eer ging naar het Gelderse Veenendaal. Andere genomineerden waren Schiermonnikoog, Winterswijk en Scherpenzeel.

452019 764907 2
Redactie | 1Twente

Volgens Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond, mag Enschede trots zijn, ondanks dat de hoofdprijs aan de gemeente voorbij is gegaan: âEnschede heeft de laatste jaren keihard gewerkt om Fietsstad te worden en dat merken fietsers op straat. Enschede is goed op weg om de beste Fietsstad te worden.â

Van Houdt: âToch weer prijs'Wethouder Jurgen van Houdt: âHet is een grote eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Enschede heeft betrokken fietsers. Dat bewijst de enorme hoeveelheid invullers van de enquête afgelopen najaar, meer dan vierduizend. Onze gemeente krijgt met vandaag binnen één jaar drie landelijke fietsprijzen. Als eerste won Basisschool De Fontein de Landelijke Fietsbelofte, waarbij ouders beloven hun kind op de fiets naar school te brengen. Daarna koos de ANWB de F35 tot beste fietssnelweg van Nederland. En nu is er deze prijs. Weliswaar niet de hoofdprijs, maar deze prijs is voor ons een aansporing om door te gaan op de ingeslagen weg. Meer mensen op de fiets houdt onze stad bereikbaar op een schone en gezonde manier.â

AlgemeenDe ranglijst is samengesteld op basis van het grootste fietsonderzoek van Nederland: ruim 45.000 fietsers gaven hun mening over de kwaliteit van het fietsen in hun omgeving. Dit beeld is aangevuld met een aantal objectieve factoren, bijvoorbeeld de hoeveelheid vrijliggende fietspaden naast 50-wegen, stedelijke dichtheid en hoever fietsers moeten omrijden om op hun bestemming te komen.

© 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.