Enschede

Concordia koppelt kunstenaars aan inwoners van Enschede

Concordia koppelt de komende maanden een kunstenaar aan inwoners van Enschede. Zij gaan met elkaar in gesprek over kunst. Het resultaat van de wekelijkse ontmoetingen is een expositie.

383146 download 5 1 1
Het nieuwe project, dat drie maanden duurt en twee keer wordt herhaald, begint op 10 december. Kunstenares Jessica van Deursen mag het project aftrappen. Voor 'Couplet 2.0' kan iedereen met een beetje interesse in kunst zich aanmelden, om samen met Van Deursen een tentoonstelling te maken. Het project sluit aan bij het jaarthema van 2019 'ontmoeten en ontdekken'.

Overal
Van Deursen komt drie maanden lang twee keer per week naar Enschede, om samen met 'haar' Enschedeër naar de expositie toe te werken. De tentoonstelling kan bestaan uit werk van de kunstenaar, maar ook uit werk dat zij samen hebben gemaakt of uitgekozen. De tentoonstelling mag overal zijn. Misschien bij Concordia, maar de huiskamer van de inwoner mag ook. In de andere twee edities gaan mediakunstenaar Daan Samson en illustrator Esmay Groot Koerkamp aan de slag. Het project is een initiatief van Petra Boonstra, programmeur beeldende kunst bij Concordia.

Match
Wie wil meedoen aan het project en denkt een goede match te zijn voor een van de drie kunstenaars, kan zich aanmelden via de website van Concordia.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Concordia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.