Enschede

Chinese christenen kopen kerk Vrije Evangelische Gemeente Enschede

De Vrije Evangelische Gemeente Enschede heeft haar kerkgebouw aan de Boddenkampstraat verkocht aan de Chinese christelijke gemeenschap in Enschede.

353215 vrijeevangelischegemeenteenschede
1 juli 2019. Dan heft de Vrije Evangelische Gemeente Enschede zichzelf op omdat het ledental te klein is geworden. Per die datum krijgt het uit 1929 daterende kerkgebouw aan de Boddenkampstraat een nieuwe eigenaar: de Chinese christelijke gemeenschap in Enschede. De koopakte is getekend, bevestigt secretaris Henk Akse van de Vrije Evangelische Gemeente. De leden zijn blij dat het kerkgebouw zijn functie als Godshuis behoudt.

Volgens Akse zijn vooral horecaondernemers aangesloten bij de Chinese christelijke gemeenschap. Hoe groot die gemeenschap is weet hij niet. ,,Niet groter dan 120 mensen, want dat is het maximum aantal dat in het gebouw kan."

OpheffingDe ledenvergadering van de Vrije Evangelische Gemeente Enschede besloot vorig jaar zichzelf per 1 juli 2019 op te heffen. De opheffing heeft niets te maken met de financiën, liet een woordvoerder destijds weten. "We hebben weliswaar elk jaar een tekort, maar gelukkig kunnen we putten uit een fonds, een legaat van een overleden lid van de gemeente. Dat is nog lang niet uitgeput."

Als er geld overblijft gaat dat naar goede doelen, aldus Akse. Waar de 45 leden gaan kerken is nog onbekend. ,,We wonen diensten bij verschillende kerken in Enschede bij. De leden zijn vrij om een keuze te maken."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Ben Lensink

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.