Enschede

Schreeuwende man zwaait met mes in winkelcentrum: 'Dit is de laatste keer met jullie in Enschede'

Naar nu blijkt is afgelopen zaterdag een 46-jarige man aangehouden, omdat hij voor ongeregeldheden zorgde in Winkelcentrum Zuid in Enschede. Op beelden die rondgaan op social media is te zien hoe de man op klaarlichte dag tussen het winkelende publiek met een mes staat te zwaaien.

Mandraaitdoormetmes wczuid
Op agressieve toon sprak de man zaterdag richting omstanders in Winkelcentrum Zuid, hij toonde daarbij een mes. © Screenshot uit filmpje

De precieze reden van de woede-uitbarsting van de man is niet bekend. Daarover doet de politie ook geen mededelingen. Hoewel de beelden pas deze maandag op het internet circuleren, zegt een politiewoordvoerder dat het bewuste incident zaterdagmiddag al heeft plaatsgehad.

'De laatste keer of dit gaat door je lijf'

"Nog een keer en dit gaat door je lichaam", schreeuwt de man in het begin van de video in een supermarkt in het winkelcentrum. Hij wijst met zijn mes richting de kassamedewerker. De beelden zijn gemaakt door een omstander. De man verlaat daarna woedend de supermarkt, loopt dwars door het winkelcentrum en zwaait ondertussen met het mes. "Dit is de laatste keer met jullie in Enschede."

Bij het verlaten van het winkelcentrum loopt hij richting een snackbar. "Laatste keer geweest. Met z'n allen tegen een zwarte", roept hij voordat hij de eetgelegenheid betreedt, om daar de nietsvermoedende medewerkers zijn mes te tonen. "De laatste keer of dit gaat door je lijf. Wil je me uitproberen?" Uit de videobeelden wordt duidelijk dat de politie direct is opgeroepen. Even later is de verdachte aangehouden.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.