Hengelo

Bouw zestig woningen Hart van Zuid Hengelo vormt aftrap voor megaproject

Op het grasveld langs de Laan Hart van Zuid tegenover het winkelcentrum begint binnenkort de bouw van het woonbuurtje De Smelterij. Hier komt een duurzaam en gevarieerd woningaanbod op een goed bereikbare locatie in Hengelo. Van Wijnen ontwikkelt in dit gebied in totaal zestig woningen.

De Smelterij Hart van Zuid Hengelo
Het geelomrande terrein zal straks zestig woningen gaan herbergen. Op de grasvlakte linksboven wordt na de winter broedplaats Oogst gerealiseerd. © Gemeente Hengelo

'Mensen zitten te springen om goede woningen'

Wethouder Mariska ten Heuw is verheugd dat de schop weer de grond in gaat in Hart van Zuid. "We weten dat veel mensen zitten te springen om goede en betaalbare woningen. In Hart van Zuid worden in totaal zo’n duizend woningen gebouwd de komende jaren. De start hier, op De Smelterij, staat voor mij symbool voor deze toekomstige ontwikkeling."

icon_main_quote_red_glyph

"In Hart van Zuid worden in totaal zo’n duizend woningen gebouwd de komende jaren. De start hier, op De Smelterij, staat voor mij symbool voor deze toekomstige ontwikkeling."

Mariska ten Heuw, wethouder Hengelo

Werkzaamheden

Om de nieuwbouw straks mogelijk te maken, is de Haaksbergse aannemer Langezaal begonnen met het bouwrijp maken van de grond. Verhardingen, funderingen, wortels en andere obstakels worden verwijderd en er wordt een nieuwe drain aangebracht, die het overtollige grondwater afvoert. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd voor het aanleggen van de nieuwe bouwstraat. De werkzaamheden duren tot en met eind november. Daarna wordt met de woningbouw gestart.

Noordelijk van deze kavel wordt vanaf komend voorjaar gewerkt aan een creatieve broedplaats. Meer hierover lees je hieronder bij 'LEES OOK'

Andere naam

De naam van de locatie is een aantal maanden geleden gewijzigd. Een woordvoerder van de gemeente Hengelo: "Voorheen heette deze bouwlocatie 'Thuis aan de Laan', maar dat is veranderd naar 'De Smelterij'. Deze naam sluit beter aan bij de geschiedenis van de plek waar de huizen komen te staan. Hier zat vroeger onder meer de smelterij van machinefabriek Stork."

icon_main_info_white_glyph

Inschrijven?

Eind dit jaar gaan 24 appartementen en 11 eengezinswoningen in de verkoop. Geïnteresseerden kunnen zich nu al vast inschrijven op www.thuisindesmelterij.nl. Na het inschrijven wordt iedereen op de hoogte gehouden van de plannen en verkoopprocedure.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.