Hengelo

Hoge gasprijs jaagt Hengeloërs naar de bouwmarkt

De energieprijzen zijn fors gestegen. Da's voor veel mensen een goede reden om te kijken hoe ze op de kosten kunnen besparen. Isoleren levert het snelst iets op. We namen een kijkje in twee Hengelose bouwmarkten en vroegen bezoekers hoe goed geïsoleerd hun woning is: "Wij hebben ons pas gekochte huis helemaal aangepakt met zonnepanelen en dubbelglas. Nu de verwarming weer meer aangaat, merk je direct dat het effect heeft."

Radiatorfolie

Bouwmarkten zien dat mensen volop isolatiemateriaal inslaan. Een medewerker van Gamma vertelt: "Het gaat vooral om producten waarmee je gemakkelijk kunt isoleren. Radiatorfolie en isolatiebuizen worden op het moment veel verkocht. Producten voor vloer- of dakisolatie minder, dat is dan ook een grotere klus."

icon_main_quote_red_glyph

"De prijs per paneel ging omlaag en de opbrengst per paneel ging juist omhoog"

Bouwmarktbezoeker die blij is met z'n zonnepanelen

Kunststofkozijnen

Dubbel- of driedubbelglas laten plaatsen of zonnepanelen installeren zijn ook ingrijpende operaties, maar ze leveren ook veel geld op. Een klant van Gamma: "Ik heb recent op de bovenverdieping alle houten kozijnen laten vervangen door kunststofkozijnen. Ik heb ook meteen driedubbelglas laten plaatsen. Nu verliezen we boven nagenoeg geen warmte meer."

Nog lang niet elk Hengelo's dak dat er geschikt voor is, heeft zonnepanelen. Deze man is nu ook eindelijk om: "Nadat de hele buurt al zonnepanelen had, hebben wij ze ook maar laten plaatsen. De prijs per paneel ging omlaag en de opbrengst per paneel ging juist omhoog. Wij zijn er heel tevreden mee."

icon_main_info_white_glyph

Energiebesparende tips

Er zijn genoeg mogelijkheden om de energiekosten niet de pan uit te laten stijgen.
Gesloten gordijnen verhogen ‘s avonds niet alleen je privacy, ze vormen ook een extra isolatie voor je woning. De stilstaande lucht tussen het raam en de gordijnen houdt veel warmte vast.
Juist overdag goed ventileren is goed voor je energieverbruik: schone, droge buitenlucht warmt sneller op en is ook nog eens gezonder voor je.
Ook kun je radiatorfolie achter de radiatoren plakken. De reflecterende folie zorgt ervoor dat de radiator de warmte niet afgeeft aan de muren, maar juist aan je huis.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.