Hengelo
Politiek

Marie-José Luttikholt voorgedragen als lijsttrekker PvdA Hengelo

Fractievoorzitter en PvdA-raadslid Marie-José Luttikholt is door het bestuur van de Hengelose PvdA opnieuw voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De partij heeft een voorlopige kieslijst gepubliceerd.

Marie jose luttikholt pvda
Voor het raadslid is het de tweede keer dat zij bovenaan het stembiljet staat. © Franklin Veldhuis/1Twente

Fractievoorzitter

Voor het raadslid is het de tweede keer dat zij bovenaan het stembiljet staat. De 55-jarige Hengelose zit sinds 2010 in de gemeenteraad en is sinds 2017 fractievoorzitter. De leden van de arbeiderspartij moeten nog wel instemmen de benoeming, maar dat lijkt slechts een formaliteit.

Bestuursvoorzitter Wim Winter is blij met de keuze voor Luttikholt: “Met een groot rood hart staat ze voor iedereen die onze hulp nodig heeft zoals kinderen in armoede, laaggeletterden en mensen die geen betaalbaar huis kunnen vinden. Ze is diepgeworteld in de Hengelose samenleving en enorm gedreven om van Hengelo een stad te maken waarin iedereen meetelt en meedoet."

Nieuwkomers

De nummer twee van de kieslijst is nieuwkomer Vincent ten Voorde (41). Hij is al een aantal jaar raadslid in de Duitse gemeente Ochtrup voor de SPD. In 2016 werd hij fractievoorzitter voor de Duitse sociaaldemocraten. Huidig fractievertegenwoordiger Daniëlle Alink (33) en Nicolien Boekhoudt staan respectievelijk op plaats drie en vier. Boekhoudt is oud-voorzitter van de PvdA-jongerenorganisatie in Overijssel. In totaal staan er 24 namen op de lijst. Tijdens de algemene ledenvergadering in november wordt er gestemd over de kieslijst.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.