Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Cultuurmenu voor 13.500 leerlingen uit Enschede

399981 abstract 2468874 1920

Bijna alle schoolgaande kinderen in Enschede hebben het afgelopen schooljaar meegedaan aan culturele activiteiten die werden aangeboden in het Cultuurmenu. Dat meldt de stichting Cultuureducatie Enschede. In totaal deden 13.500 leerlingen van het primair en speciaal onderwijs mee.

Het Cultuurmenu is in het leven geroepen om alle basisschoolleerlingen in Enschede in contact te laten komen met kunst en cultuur. Alle 73 schoolvestigingen in Enschede zijn erbij aangesloten. Scholen kunnen op de website cultuurmenu.org een keuze maken uit een uitgebreid aanbod.

Culturele disciplines
In totaal zijn er afgelopen schooljaar meer dan 700 activiteiten afgenomen voor 528 klassen. Leerlingen komen op deze manier in aanraking met allerlei culturele disciplines: beeldende kunst, muziek, drama, dans, erfgoed, literatuur en mediakunst.

In 2015 heeft de gemeente met culturele instellingen en het primair onderwijs afgesproken dat elke klas van elke basisschool per schooljaar minimaal één culturele activiteit afneemt uit het Cultuurmenu. In totaal zijn er op dit moment negentien aanbieders.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.