Enschede
Video

6 seconden groen op een van de drukste kruispunten in Enschede: files tot ver na avondspits

Het was de laatste dagen automobilisten al opgevallen dat het in Enschede erg druk is rondom de kruisingen van de Zuiderval, Kuipersdijk, Wethouder Beversstraat en de Getfertsingel. Dat heeft te maken met werkzaamheden in de omgeving, maar ook lijken verkeerslichten een rol te spelen.

Beelden van News United/Dennis Bakker

Ter hoogte van de op- en afslag van de N35 aan de Zuiderval wordt gewerkt aan een aansluiting voor de nieuwe vestiging van bouwmarkt Hornbach. Een stukje verder ligt ook de verbinding via de Zuiderval en de Haaksbergerstraat eruit. Die werkzaamheden zorgen al voor extra drukte rond het kruispunt met de singel.

6 seconden groen

Maar er lijkt eveneens sprake van een andere factor die er voor zorgt dat er tot ver na de spits lange files staan vanuit en naar de zuidwijken van Enschede. Op het kruispunt J.J. van Deinselaan/Kuipersdijk (bij zwembad Aquadrome) krijgen automobilisten ongeacht de verkeersdrukte exact 6 seconden de tijd om met groen licht de kruising over te komen. Daardoor kunnen telkens slechts twee of drie auto's oversteken of afslaan.

Dit resulteert in extreme drukte op de Kuipersdijk in beide richtingen, maar ook op de Wethouder Beversstraat in beide richtingen, blijkt ook uit reactie op social media. Zelfs deze maandag, ver na de avondspits, ontstonden daardoor files. Door de drukte rijden veel automobilisten door rood, maar ter hoogte van Aquadrome staat ook een flitspaal. De boete voor het door rood rijden bedraagt 250 euro exclusief administratiekosten.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.