Hengelo

Kledingruiler Clementine Maathuis ziet Groen Lintje als blijk van erkenning

Clementine Maathuis heeft zondag 10 oktober het Groen Lintje ontvangen, de door GroenLinks Hengelo in het leven geroepen duurzaamheidsprijs. De Hengelose heeft de prijs te danken aan het feit dat ze Ketting Kledingruil naar Hengelo heeft gehaald. Normaal is ze niet zo van de prijzen, maar dit lintje ziet ze wel als een 'blijk van erkenning' voor wat ze doet voor een duurzamere wereld. Maandag 11 oktober vertelde ze erover in 1Twente Vandaag.

Ketting Kledingruil

Met Ketting Kledingruil krijgt goede gebruikte kleding een tweede leven. Een vereerde Clementine Maathuis legt uit: “Het principe is als volgt: een met tweedehands kleding gevulde tas legt een route af langs deelnemers, waarbij eenieder eruit haalt wat hij of zij mooi vindt en vervolgens stopt de nemer iets terug dat ook nog in goede staat is. Doel is de wereldwijde verspilling aan energie, grondstoffen en geld in de mode-industrie te verminderen en toch met enige regelmaat ‘nieuwe’ outfits te dragen.”

icon_main_quote_red_glyph

"Doel is de wereldwijde verspilling aan energie, grondstoffen en geld in de mode-industrie te verminderen en toch met enige regelmaat ‘nieuwe’ outfits te dragen.”

Clementine Maathuis

10.000 deelnemers

Momenteel zijn in Hengelo rond de tien tassen in omloop, met in totaal meer dan 70 deelnemers. Deze deelnemers zorgen er zelf voor dat de tas bij een volgende deelnemer terecht komt. Landelijk zijn er meer dan 315 Kledingruil Kettingen met in totaal zo’n 10.000 deelnemers.

icon_main_info_white_glyph

Groen Lintje

Het Groen Lintje is een onderscheiding waarmee GroenLinks Hengelo mensen in het zonnetje zet die inspireren op het vlak van samenleving en duurzaamheid. Het eerste Groen Lintje was in 2018 voor duurzaamheidsgoeroe Maurice Beijk, in 2019 ging ie naar zwerfvuilophaler Tijmen Sissing en in 2020 was ‘paddenvriend’ Adri Schols aan de beurt.


Clementine Maathuis Ernst Bergboer
Clementine Maathuis heeft zondag 10 oktober het Groen Lintje ontvangen. © Ernst Bergboer / 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.