Enschede
112

Gevonden granaat in Enschede zou al weken in het buitengebied hebben gelegen

De handgranaat die woensdagochtend bij een afvalbrengpunt van Twente Milieu aan de Vlierstraat werd gevonden, zou al weken in het buitengebied hebben gelegen. Dat meldt RTV Oost. Een man, die regelmatig afval opruimt in het buitengebied, heeft projectiel al een paar weken geleden zien liggen. Hij meldde dit ook bij de politie. Maar toen de granaat bleef liggen, besloot hij hem zelf af te leveren bij het afvalbrengpunt. Daar stond iedereen meteen op scherp.

Handgranaat
De gevonden granaat © News United/Dennis Bakker

Het is niet bekend waarom de politie niet heeft gereageerd op de melding van de man. Annemieke Braamburg van Twente Milieu schetst hoe de granaat woensdag bij het afvalbrengpunt werd afgeleverd. "Hij is vanmorgen op een tafel neergelegd bij het klein chemisch afval. Toen hij dat meldde aan het personeel werd het afvalbrengpunt direct afgesloten voor publiek."

EOD

De politie is meteen ingeschakeld en na een half uur was ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plekke.

Die zal de handgranaat later vandaag onschadelijk maken. Het terrein van het afvalbrengpunt in Enschede-Zuid is intussen weer vrijgegeven.

Banner samenwerking 1Twente en RTV OostHeb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.