Hengelo

Gerard Kleinsman (87) blaast nog wekelijks op de tuba

De 87-jarige Gerard Kleinsman werd donderdagavond gehuldigd voor zijn 75-jarig lidmaatschap van Eendracht-Excelsior. Kleinsman begon op zijn elfde bij deze Hengelose muziekvereniging en nu, 76 jaar later, speelt hij nog steeds vol plezier op zijn tuba.

IMG 8637
© Tonnie Huigen

Fundament

Vanwege het coronavirus moest de huldiging een jaar uitgesteld worden. Nu deze eindelijk wél kon plaatsvinden, was het voor de vereniging reden voor een feestje. Voorzitter Tom Morskieft: "Gerard is een fundament voor onze vereniging. Niet alleen heeft hij jarenlang in het orkest en de Noorker Länder Kapel gespeeld, maar ook is hij bestuurslid en secretaris geweest. Gerard heeft zich 75 jaar lang ingezet voor de vereniging."

‘Heel erg bijzonder'

Jack Stolp, voorzitter van de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen, was aanwezig bij de huldiging: “75 jaar muzikant en lid, dat is heel erg bijzonder. Dat hoor je niet vaak.” Na de laatste speech werd Gerard een cadeaubon en een grote bos bloemen aangeboden. Aan het einde van de avond speelde het orkest nog een aantal stukken.

icon_main_info_white_glyph

Van hoorn naar tuba

Kleinsman speelt al sinds zijn elfde bij de Hengelose Muziekvereniging. Na ongeveer dertig jaar op de hoorn gespeeld te hebben is hij overgestapt op de tuba.

Orkest

In het grote orkest zien we Gerard niet meer. Daar is hij twee jaar geleden mee gestopt: "Het orkest werd me te veel. Ik speel nog wel één keer in de week met de Noorker Länder Kapel en eens in de twee weken voor het Overijssels Senioren Orkest. Soms hebben we nog concerten. Het blijft erg mooi."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.