Enschede

Enschede unaniem achter proef met nachttreinen

De gemeenteraad van Enschede heeft zich maandagavond unaniem uitgesproken voor een haalbaarheidsonderzoek naar een proef met nachttreinen die de bereikbaarheid van de stad moeten verbeteren. Het gaat hierbij om een treindienst in het weekend. De nachttreinen zouden, als het financieel valt te realiseren, minimaal één keer per uur, tot 02.00 uur van Enschede naar Zwolle en Amersfoort moeten rijden.

403965 Schermafbeelding 2019 03 11 om 223912
De Enschedese VVD-fractievoorzitter René Kreeft nam het initiatief tot de motie rond de nachttreinen, die aanvullend zouden moeten zijn aan het huidige dienstrooster en die de bereikbaarheid van de stad moeten vergroten. Nu vertrekt de laatste trein al om 23.35 uur uit Enschede.

Bij het indienen van de motie verwees VVDâer Kreeft op speelse wijze naar Willem Wilminks Textielstad: âEnschede is voor velen het eindpunt van de trein, maar steeds meer mensen willen er zijn! Zelfs de hond wil inmiddels zover mee, Enschedeâ, aldus de liberaal, die een sterk verbeterde bereikbaarheid van groot belang vindt om bij voorbeeld talenten aan de stad te binden.

Motie
De motie roept het gemeentebestuur op om zo snel mogelijk contact te zoeken met de provincie Overijssel, Regio Twente, de NS en Keolis.

In een andere motie - van D66âer Gertjan Tillema - sprak de Enschedese gemeenteraad zich uit voor het waarborgen van een optimale verbinding Amsterdam-Berlijn via Hengelo.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.