Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Wat kun je dit weekend doen in Enschede? 7 uittips

407767 692775

Het is weer weekend, tijd om lekker naar buiten te gaan en evenementen te bezoeken. Hieronder vindt je zeven tips voor activiteiten in Enschede dit weekend.

Factory Tour
Ben je altijd al nieuwsgierig geweest hoe een textielfabriek er uit ziet? Zaterdag kun je gratis een kijkje nemen. Er wordt verteld over duurzame productie, gerecyclede materialen en het verleden van Enschede als textielstad. De Enschede Textielstad fabriek zit aan de Kneedweg 35. De Factory Tour is van 11:00 tot 17:00 uur.
Mad Lee
Vervlogen tijden herbeleven? Dat kan met de band Mad Lee. Zaterdag is de band in Enschede te vinden in café Crossroads in de Stadsgravenstraat van 21:00 tot 01:00 uur. De mannen brengen een eerbetoon aan overleden legendarische muziekhelden die voor deze enthousiaste rockers een goed voorbeeld waren. Entree is gratis.

NSK Podiumdans
Zaterdagmiddag om 13:00 uur begint de vijfde editie van het NSK Podiumdans. Bijna 180 studenten uit heel Nederland gaan de strijd aan. Ze strijden op vier verschillende niveaus in diverse stijlen, zoals klassiek, jazz, modern, hiphop en show. Tickets zijn 5 euro (of 3 euro met UnionCard) waarmee je de hele middag kunt komen kijken. Dit evenement is bij de Vrijhof op het campusterrein van de Universiteit Twente.

Herdenking Bevrijding Enschede
Enschede is 1 april 1945 bevrijd en dat wordt deze zaterdag herdacht. Wij gedenken de militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven hebben gelaten voor vrede en veiligheid. Deze ceremonie is op de Oosterbegraafplaats aan de Noord Esmarkerrondweg. De herdenking begint om 10:00 uur.

Vossenjacht
Het jaarlijkse uit de hand gelopen tuinfeest komt er weer aan. In 't Bölke is opnieuw Vossenjacht, met frisse deuntjes, fraaie aankleding en een fikse portie feestelijke interactie. Zaterdagnacht wordt er 90's en 00's gedraaid. Kaartjes zijn 10 euro en wordt alleen aan de deur verkocht. Het feest begint zaterdag om 23:00 uur.

Culturele Zondag
De eerste Culturele Zondag van 2019 heeft als thema Buiten Spelen. Op het Wilminkplein en het Stationsplein zijn er zondag van 13:00 tot 17:00 uur diverse activiteiten, waarbij de bezoekers veel kunnen doen. Tegelijk is ook het korenfestival. Toegang is gratis, alleen voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Lezing Ger Groot
Zondag om 13:30 uur geeft Ger Groot een lezing in Rijksmuseum Twenthe, over onze blik op het naakte lichaam en de schizofrene houding die volgens hem kenmerkend is voor de moderne, westerse mens. Toegang tot deze lezing is geheel gratis. Wel moet je een kaartje kopen voor het museum.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Toma Tudor
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.