Almelo
Video

Twee doden en twee gewonden bij incident met kruisboog in Almelo

Er zijn vrijdagochtend twee doden en twee gewonden gevallen bij een kruisboog-incident in Almelo. De man met de kruisboog is één van de gewonden en is inmiddels aangehouden, laat de politie weten aan Rtv Oost. De ontwikkelingen in Almelo volgden elkaar in rap tempo op, nadat de politie rond 9.30 uur ter plaatse ging vanwege een steekincident aan de M.Th. Steynstraat.

Kruisboog almelo rtvoost
De man die is aangehouden stond kort daarvoor met een kruisboog en met ontbloot bovenlijf op het balkon. © Screenshot Twitter Rtv Oost

Al snel kwam een video naar buiten waarop een man gewapend met een kruisboog te zien was op het balkon van een flatwoning. Er klonk een schot van de politie, waarop de man zijn kruisboog op de straat richtte en schoot. De man droeg een witte korte broek en had een ontbloot bovenlijf. Hij leek niet onder de indruk van het machtsvertoon van de politie op straat.

De omgeving van de flat is direct afgezet. Er was een zwaarbewapend arrestatieteam, agenten liepen rond met kogelwerende vesten en schilden. Korte tijd later meldde de politie dat er een aanhouding was verricht. Te zien was hoe een ambulance onder politiebegeleiding met spoed richting het ziekenhuis vertrok. De situatie in Almelo is intussen weer onder controle.

Tweede geweldsincident in Almelo

Binnen enkele dagen is Almelo opgeschrikt door twee ernstige geweldsincidenten. Woensdag werd al een dode vrouw aangetroffen in een auto die geparkeerd stond bij ziekenhuis ZGT in Almelo. Een man die ook in de auto zat, was gewond. Hij bekende later de vrouw te hebben gedood.

Banner samenwerking 1Twente en RTV OostHeb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.