Enschede

Op deze plek in Enschede komt een 'intiem' Italiaans woonwijkje

Een nieuwbouwproject met 23 woningen in Italiaanse sferen. Zo wordt Il Villaggio door makelaar Nieuw Wonen Twente en projectontwikkelaar Hegeman Bouwgroep omschreven.

Il villagio Enschede Nieuw Wonen Twente
Een impressie van het nieuwbouwwijkje Il Villaggio. © Nieuw Wonen Twente

Bijzonder het project is dat het midden in het centrum van Enschede ligt, maar toch een 'verborgen' karakter krijgt. De verkoop van de nog te bouwen woningen begint op 30 september.

Intiem woonstraatje

Il Villaggio wordt gerealiseerd op de voormalige locatie van Aldi, ter hoogte van de busbaan aan de Deurningerstraat. De supermarkt is inmiddels gesloopt, wat de weg vrijmaakt voor een door Toscane geïnspireerd 'intiem straatje'.

Toekomstige bewoners krijgen een eigen privé-parkeerplaats, maar direct voor de deur parkeren is er voor de meeste bewoners niet bij. Het woonstraatje wordt namelijk een autovrije zone. 'Een verborgen schat die je pas ontdekt als je er bent', aldus de ontwikkelaars over het project.

Bijna een half miljoen

Vanaf 30 september 17.00 uur kunnen belangstellenden zich melden bij de ontwikkelaars. De kavels zijn minimaal 95 vierkante meter groot en de totale woonoppervlakte van de huizen is minimaal 135 vierkante meter. De prijzen beginnen vanaf 475.000 euro.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.