Hengelo

Voetbalvrienden herdenken Hengelose 'reus' Bart Kolste met memorialwedstrijden

Vorig jaar op 19 november overleed Bart Kolste volkomen onverwacht op 50-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Daarmee zijn vrouw en hun twee kinderen Imme en Renze in totale ontzetting achterlatend. Maar ook zijn voetbalvrienden waren in shock. En daarna bleek dat ze hem vanwege de coronalockdown niet eens konden gedenken. Dat gaat nu alsnog gebeuren op zondag 12 september.

Kolstee
Vorig jaar op 19 november overleed Bart Kolste volkomen onverwacht aan een hartstilstand op 50-jarige leeftijd. Zondag 12 september gaan z'n voetbalvrienden hem op sportieve wijze herdenken. © Eigen foto

'Bart Kolste Memorial'

Met het houden van de zogenoemde 'Bart Kolste Memorial' willen zijn voetbalvrienden van het zondagteam ATC’65 2 hun vorig jaar plotseling overleden oud-speler en voormalig leider herdenken en eren. Dit gebeurt met twee bijzondere wedstrijden op het terrein van de Hengelose voetbalvereniging. De eerste wedstrijd gaat tussen het team van Barts zoon Renze, spelend bij het Bornse NEO, en een team van ATC (JO14), de tweede betreft een potje tussen spelers van het huidige ATC 2 tegen een team dat is samengesteld uit oud-voetballers, voormalige trainers en/of leiders die ooit samen met Bart Kolste hebben gespeeld.

Lockdown

Een van die mannen is Ralph Blijlevens: "Het was een dramatisch gebeuren, die plotselinge dood van Bart. Omdat het zo onverwacht was en omdat we niet op een fatsoenlijke manier afscheid hebben kunnen nemen. De lockdown was in november op z'n zwaarst. We hebben de avond na z'n dood in het geheim met vijf vrienden bij elkaar gezeten en met een flesje bier in de hand herinneringen hebben opgehaald aan Bart. Dat was volstrekt illegaal natuurlijk."

icon_main_quote_red_glyph

"We hebben de avond na z'n dood in het geheim met vijf vrienden bij elkaar gezeten en met een flesje bier in de hand herinneringen opgehaald aan Bart."

Ralph Blijlevens

Eenmalig

Het overlijden van hun voormalige doelman en latere leider en het gedwongen afscheid onder coronarestricties was voor een aantal oudgedienden aanleiding om Bart Kolste - bijgenaamd De Reus - op een later tijdstip nog eens goed te herdenken en zijn leven te vieren. Dat wordt zondag 12 september vanaf 11.00 uur gedaan onder de noemer 'Bart Kolste Memorial'.

Ralph Blijlevens daarover: "Het wordt niet een jaarlijks terugkerend gebeuren, maar een eenmalig evenement. We hebben gezegd: we doen het één keer, maar dan doen we het wel goed."

Volgende week zijn een paar van Bart Kolste's voetbalvrienden te gast bij 1Twente Vandaag om over 'De Reus' en deze memorial te praten.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.