Gelijkspel voor FC Twente Vrouwen in eerste treffen van tweeluik tegen Benfica

FC Twente Vrouwen heeft dinsdagavond met 1-1 gelijkgespeeld in de eerste ontmoeting van het tweeluik met Benfica in de laatste voorronde van de Champions League. En dus bepaalt de return in Portugal volgende week wie de laatste horde overwint en zich plaatst voor het hoofdtoernooi. Beelden samenvatting RTV Oost

De eerste mogelijkheid was dan misschien voor FC Twente, een vrije trap van Renate Jansen ging naast, maar het eerste doelpunt was voor Benfica. Na ruim een kwartier spelen was het bij de eerste kans raak voor de bezoekers. Een doelpunt van Beatriz Cameirão.

Trefzekere Kalma

Maar dan heeft FC Twente Vrouwen nog altijd Fenna Kalma. In de twee wedstrijden van de eerste kwalificatieronde al goed voor zeven doelpunten. En ook nu was ze trefzeker. Vlak voor rust zorgde ze voor de gelijkmaker.

Beslissende return

Meteen na rust kreeg Kalma ook kans op een tweede treffer, maar dit keer wist ze het net niet te vinden. En kort daarna schoot ze ook nog een keer over het Portugese doel. In het vervolg van de tweede helft waren er kansen voor Benfica, maar ook de bezoekers wisten niet te scoren. Mede door goed inrijpen van FC Twente-keeper Daphne van Domselaar.

De wedstrijd eindigde daarmee in 1-1 en dus zal de return in Portugal volgende week uitwijzen welke ploeg zich plaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League.