Enschede

Pieter Omtzigt onthult half september zijn politieke plannen

Een week eerder dan verwacht keert Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt terug in het openbaar. De Enschedeër is op vrijdag 17 september te gast in de eerste aflevering van de talkshow Plein Publiek in De Balie in Amsterdam.

463168 omtzigt
Pieter Omtzigt vertelt op 17 september in De Balie over zijn politieke plannen. © 1Twente

Het wordt het eerste publieke optreden van Pieter Omtzigt sinds eind februari, toen hij ziek meldde bij de Tweede Kamer. Onder meer zijn inzet in de toeslagenaffaire en de interne strijd om het CDA-lijsttrekkerschap eisten hun tol. Hoewel hij in juni na een uitgelekt memo zijn lidmaatschap bij de christendemocraten opzegde, wordt zijn Kamerzetel op dit moment tijdelijk door CDA'er Henri Bontenbal ingenomen.

Nieuw sociaal contract

Onlangs werd bekend dat Pieter Omtzigt op vrijdag 24 september weer terug in de openbaarheid zou treden bij een lezing van G10 in Amsterdam. Maar nu is duidelijk dat zijn eerste publieke optreden een week daarvoor al plaatsheeft. Presentator Yoeri Albrecht ontvang in de talkshow politici, wetenschappers en andere denkers.

'Onze eerste gast is volksvertegenwoordiger Pieter Omtzigt, die direct na terugkomst in de Tweede Kamer zijn politieke plannen voor een nieuw sociaal contract komt introduceren', is te lezen op de website van De Balie. 'Hij zal ook ingaan op zijn plannen om de grondwettelijke plicht om voor bestaanszekerheid en woningen te zorgen, in te vullen.'

Over hoe de politieke toekomst van Omtzigt er precies uitziet, heeft hij nog geen mededelingen gedaan. De talkshow in De Balie is reeds uitverkocht.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.