Enschede
Sport
Regio sport

Enschede is klaar voor de 24e editie van de singelloop: dit jaar weer meer gezelligheid

Voor de 24ste keer heeft op 12 september de Menzis Singelloop plaats. Ook dit jaar wordt de Enschedese singel omgetoverd tot hardloopbaan van 8 kilometer. Er is dit jaar weer ruimte voor een horecaplein en een fanzone, maar nog niet alle coronamaatregelen zijn van tafel.

Hardlopen
Foto ter illustratie

De start en finish, beide in het Volkspark blijven bijvoorbeeld nog wel gescheiden van elkaar. Ook zijn er net als vorig jaar vaste startvakken die met de startnummers overeenkomen. De loperszone is gescheiden van alle andere zones en is alleen toegankelijk met een startnummer.

Fanzone: testen voor toegang

Toejuichen kan vanaf de tribunes in de fanzone. Voor allerlei versnaperingen is er de horecazone. Daar kunnen de toeschouwers en de deelnemers zittend en met anderhalve meter afstand hun hapjes en drankjes nuttigen.

Bovendien komt er langs het parcours om de 500 meter muziek uit de speakers. Kinderen kunnen hun energie kwijt in de kidszone en in de sportzone. Deze activiteiten waren er afgelopen jaar niet. Toen kon in verband met corona alleen de singelloop zelf doorgaan.

Als supporter is het verplicht een ticket te halen. Dat ticket voor de horeca- en fanzone is trouwens wel gratis. Voor het evenement geldt het 'Testen voor Toegang'-concept. Dat betekent dat iedereen een geldig vaccinatie-, herstel- of testbewijs en zijn id-kaart moet tonen.

Singelloop route
Plattegrond evenemententerrein © Menzis Singelloop Enschede
icon_main_info_white_glyph

Wedstrijd voor volwassenen en kinderen

Menzis Singelloop Enschede biedt drie verschillende races aan. De singelloop voor wedstrijdlopers en recreanten en de bedrijvenloop hebben op hetzelfde, acht kilometer lange traject plaats. Daarnaast is er voor basisschoolkinderen de kidsrun van één kilometer.

Alle drie wedlopen starten op hetzelfde punt in het Volkspark. De begintijd voor de routes van acht kilometer is om 11.00 uur en de kidsruns beginnen vanaf 12.45 uur.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.