Sport
Voetbal
FC Twente

FC Twente Vrouwen met grote cijfers langs WFC Nike in kwalificatie Champions League

FC Twente Vrouwen heeft zich zoals verwacht op eenvoudige wijze geplaatst voor de finale van de eerste kwalificatieronde in de Champions League. De Enschedeërs waren met 9-0 veel te sterk voor WFC Nike uit Georgië.

Door: RTV Oost

Uitblinker aan Twentse zijde was Kalma, die alleen in de eerste helft al vier keer het net wist te laten bollen. De openingstreffer kwam op naam van Stolze, na een assist van Kalma. De doelpunten in de tweede helft werden gemaakt door Kaptein, Dijkstra, Keijzer en Renate Jansen.

Vervolg kwalificatie

In de finale van de eerste kwalificatieronde neemt FC Twente het komende zaterdag op tegen het Servische Spartak Subotica, dat met 5-2 te sterk was voor Peamount United uit Ierland. De finale wordt dit weekend live uitgezonden door RTV Oost.

Mocht Twente de finale overleven, volgt er een dubbele confrontatie met één tegenstander in de tweede kwalificatieronde. Als de Enschedese ploeg ook die tweestrijd wint, staat het in de groepsfase. Daarvoor zijn alleen titelhouder Barcelona, Paris Saint-Germain, Bayern München en Chelsea geplaatst. Via de kwalificatie volgen dus nog 12 ploegen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.