Gemeente Hof van Twente
Goor

Facebook-oproep voor contact ontvoerde Isra veel gedeeld in Arabische wereld

De Facebook-oproep van vorige week om contact te krijgen met de zeventien jaar geleden ontvoerde Isra uit Goor is heel veel gedeeld, opvallend veel ook in de Arabische wereld. Dat heeft er zelfs toe geleid dat de mensen die bezig zijn om een spoortje van haar te vinden 'met iets bezig zijn'. Door RTV Oost

Isra Foto Archief RTV Oost
Isra uit Goor, kort voor haar ontvoering in 2004. © Archief RTV Oost

'Geen valse hoop'

Elly Sjouw beheert het Facebook-account. Ze is heel terughoudend: "We hebben het eerder gehad dat iemand uit de Libische hoofdstad Tripoli vertelde iets te weten. Dat bleek uiteindelijk op niets uit te draaien. We zijn dus heel voorzichtig, vooral ook om geen valse hoop te wekken."

Levenslang

Isra werd zeventien jaar geleden op 3-jarige leeftijd ontvoerd door haar vader en meegenomen naar Libië. Daarvoor had hij haar moeder, kapster Marisse van den Burg, op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Twee jaar na de moord en de ontvoering werd Isra's vader bij verstek tot levenslang veroordeeld. Tegen hem loopt nog altijd een internationaal opsporingsbevel. Kort na de ontvoering van Isra werd alles in het werk gesteld haar terug naar Nederland te halen, maar die pogingen bleken vruchteloos.

icon_main_quote_red_glyph

"De Nederlandse versie is vierduizend keer gedeeld, dat was bij een vorig bericht 54 keer. Echt heel bijzonder."

Elly Sjouw, beheerder Facebook-account

'Echt heel bijzonder'

Elly Sjouw spreekt van heel opmerkelijke aantallen, als het gaat om de aandacht voor het bericht. "Zo'n 300.000 mensen hebben het gezien, vorige keer was dat 20.000. De Arabische versie is 163 keer gedeeld, vorige keer was dat maar drie keer. De Nederlandse versie is vierduizend keer gedeeld, dat was bij een vorig bericht 54 keer. Echt heel bijzonder."

Sjouw hoopt met regelmatige aandacht op Facebook op een teken van leven. "We staan er elk jaar wel een paar keer bij stil. Al die aandacht heeft ertoe geleid dat we nu met iets bezig zijn, maar meer kan ik daar echt niet over zeggen."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.