Hengelo

Rechter eist half jaar cel tegen pedojager die Hengeloër naar het leven stond

Een 41-jarige Spakenburger had zich dagenlang schuilgehouden in de tuin van de Hengelose pedofiel Marthijn Uittenbogaard, voordat hij met een mes de woning aan de Castorweg binnenstormde. Dat bleek donderdag tijdens een zitting tegen deze Danny G.. Tegen de verdachte is een half jaar cel geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. Door RTV Oost

People 315910 1280
Een 41-jarige Spakenburger had zich dagenlang schuilgehouden in de tuin van de Hengelose pedofiel Marthijn Uittenbogaard, voordat hij met een mes de woning aan de Castorweg binnenstormde. © PublicDomainPictures via Pixabay

Slaapkamer

De 41-jarige verdachte rende op 4 mei vorig jaar de woning binnen en ging linea recta naar de slaapkamer van Uittenbogaard. Die wist hij zonder moeite te vinden, omdat hij de bewoners dagenlang vanuit de tuin had geobserveerd.

Volgens Uittenbogaard, oud-voorzitter van de verboden pedofielenvereniging Martijn, riep de verdachte: "Ik maak jullie af, ik ga jullie vermoorden", maar dat bestreed de Spakenburger voor de rechtbank. Volgens hem ging hij alleen ‘heel dicht op Uittenbogaard staan en keek hij hem doordringend aan’.

icon_main_quote_red_glyph

"Ik ben er niet heengegaan om die lui dood te maken. Voor hen ga ik echt niet twintig jaar de cel in."

Verdachte Danny G.

Stuk hout

Daar kwam een einde aan toen een logé van Uittenbogaard op de verdachte afkwam met een stuk hout. Daarmee sloeg deze het mes uit G.’s handen, waarop de verdachte het hazenpad koos. Op zijn vlucht had hij wel geroepen dat hij hen wat aan zou doen, maar: "Ik ben er niet heengegaan om die lui dood te maken. Voor hen ga ik echt niet twintig jaar de cel in", aldus G..

Op oorlogspad

De Spakenburger is sinds zo'n jaar of drie, na het zien van een schokkende documentaire over kindermisbruik, op oorlogspad tegen pedofielen. Op het internet speurt hij naar kindermisbruikers en probeert hun gegevens te achterhalen.

Waarom de verdachte de de Hengelose woning binnendrong? Hij werd getriggerd door artikelen in de media over de vondst van een ingerichte kinderslaapkamer en dildo's in de woning van Uittenbogaard: "Ik wilde rust in mijn hoofd en zorgen dat hij 's nacht slecht zou slapen."

bipolaire stoornis

Bang voor de gevangenis is de 41-jarige niet. Hij vertelde de rechtbank dat hij al acht gedwongen opnames in psychiatrische klinieken achter de rug had. Volgens de man heeft hij last van bipolariteit en een manisch-depressieve stoornis. Die heeft hij onder controle met medicatie en voldoende rust, aldus de geboren Kampenaar.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.