Hengelo
Sport

Vier dagen skeeleren tijdens Skate4daagse bij Hengelose IJsclub

De Hengelose IJsclub is een van de vele Nederlandse verenigingen die meedoen aan de KNSB Skate4daagse. Van 1 tot en met 4 september kan elke liefhebber z'n skates onderbinden en vanaf het clubgebouw aan de Van Alphenstraat 17 een route rijden.

Skeeleren 2
De Hengelose IJsclub is een van de vele Nederlandse verenigingen die meedoen aan de KNSB Skate4daagse. © Isa Groenewoud/HIJC

Verschillende lengtes

De routes hebben een lengte van 5, 15 of 30 kilometer. Iris Bosch is namens de activiteitencommissie van de HIJC woordvoerder: "Je kunt op verschillende manieren meedoen. De routes zullen in papieren vorm in het clubgebouw liggen, maar ook per dag als GPX-bestand beschikbaar worden gesteld op www.hijc.nl."

Verlichting

Er kan op woensdag 1 tot en met vrijdag 3 september gestart worden tussen 18.00 en 19.00 uur en op de afsluitende zaterdag 4 september tussen 16.00 en 17.00 uur. "Hou er rekening mee dat het dan 's avonds al weer eerder donker is door bijtijds te starten of verlichting mee te nemen", waarschuwt Bosch.

Veiligheid

Na afloop van de tocht kan er in de kantine nog een drankje gedronken worden, weet Bosch: "Er kan met PIN worden betaald. Er zal uiteraard rekening gehouden worden de dan geldende coronaregels. Let er tenslotte ook op dat je voldoende bescherming draagt, zoals een helm en pols-, elleboog- en kniebescherming."

icon_main_info_white_glyph

Deelname op eigen risico

Meer informatie is te vinden op www.skate4daagse.nl en www.hijc.nl. Deelname is op eigen risico. Houd bij slecht weer de website van de Hengelose IJsclub in de gaten. Bij veel regen of onweer zal het skaten in verband met de veiligheid niet doorgaan.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.