Hengelo

Nog één keer binnenkijken in voormalig schoolgebouw Bataafse Kamp

Veel Hengeloërs brachten hun schooltijd door op de Bataafse Kamp. Het voormalige schoolgebouw wordt straks verbouwd tot een wooncomplex met 38 woningen. Wie het karakteristieke pand voor de laatste keer in zijn oude glorie wil bewonderen, voordat het een metamorfose ondergaat, krijgt in september een laatste kans.

417415 Bataafse Kamp1
Een impressie hoe de Bataafse Kamp er straks uitziet, nadat het grondig is verbouwd tot wooncomplex © Ontwikkelcombinatie Nijhuis Bouw / HK2 Projectontwikkeling

Op zaterdag 11 september van 11.00 tot 15.00 uur opent de koper van het gebouw voor de laatste keer de deuren. "We hebben van oud-leerlingen en oud-medewerkers heel vaak de vraag gekregen of het mogelijk is om nog één keer de oude school te bezoeken voor een rondje door het gebouw en de sfeer te ervaren," zegt een woordvoerder van Ontwikkelcombinatie Nijhuis Bouw / HK2 Projectontwikkeling. "Dit is dus de kans om met oud-klasgenoten af te spreken of partner en/of gezin te laten zien waar je les kreeg of misschien wel les gaf."

Iedereen is welkom

De projectontwikkelaar laat weten dat iedereen welkom is tijdens de open dag. Ook als je er niet op school hebt gezeten, maar graag het gebouw eens van binnen wilt bekijken, staan de deuren open.

Start verkoop

Op 18 september om 11:00 uur start de verkoop van de loftwoningen, maisonnettes, appartementen en penthouses. Geïnteresseerden zijn die dag tot 14:00 uur welkom op locatie. Het is de bedoeling dat de oude sfeer van de school zoveel mogelijk gehandhaafd blijft. De trappenhuizen blijven bewaard evenals de hele structuur van het gebouw. Aan de kant van de Drienerstraat komt wel een onderdoorgang naar het park dat op dit moment wordt aangelegd.

Meer informatie op www.woneninbataafsekamp.nl.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.