Enschede
Hengelo
Cultuur

Pretpark De Waarbeek en Oyfo Techniekmuseum behoren tot de leukste uitjes van Overijssel

Familiepretpark De Waarbeek en Oyfo Techniekmuseum zijn beide genomineerd voor de verkiezing 'Leukste uitje van Overijssel 2022'. Een vakjury heeft twaalf Overijsselse musea, dierentuinen en pretparken uitgekozen. ANWB-leden mogen hun stem uitbrengen op hun favoriete uitje.

Oyfo still
het vernieuwde techniekmuseum ging vorige week weer open © 1Twente

Vakjury

De verkiezing wordt ieder jaar georganiseerd door de ANWB. Een vakjury stelt een lijst op met landelijke en regionale uitjes. Deze juryleden hebben gezamenlijk de genomineerden per provincie bepaald aan de hand van diverse criteria zoals sfeer, klantvriendelijkheid en prijs/kwaliteit verhouding.

Vorig jaar won De Efteling de landelijke titel en werd kinderpark De Flierefluiter uit Raalte gekroond tot winnaar in Overijssel. Uitjes met meer dan 450.000 bezoekers doen automatisch mee met de landelijke verkiezing.

Stemmen

Naast De Waarbeek en Oyfo Techniekmuseum zijn ook de Enschedese Museumfabriek en klimbos AvaTarZ uit Oldenzaal genomineerd voor de prijs. Leden kunnen tot 31 oktober hun stem uitbrengen. Stemmen kan via de website van de ANWB.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.