Hengelo

Aantal WW-uitkeringen in Twente daalt verder

Het aantal WW-uitkeringen in Twente is vorige maand met ruim vijf procent gedaald. De regio telt momenteel rond de achtduizend WW-uitkeringsgerechtigden.

Geldbelasting pixabay
© Pixabay

Minder WW-uitkeringen

Het UWV publiceert iedere maand nieuwe cijfers over de Twentse arbeidsmarkt. In totaal daalde het aantal WW-uitkeringen afgelopen maand met vijf procent. Dat is ongeveer een half procent meer dan het landelijk gemiddelde. Vooral in de horeca en in de detailhandel is er meer werk te vinden.

Vergeleken met vorig jaar is het aantal WW-uitkeringen in Twente gedaald met ruim 21 procent. Dat zijn 2028 WW-uitkeringen minder dan rond deze tijd vorig jaar. In Wierden en in Almelo daalden het aantal WW-uitkeringen het meest, een daling van ongeveer dertig procent. In Hengelo was dat 21 procent. Tijdens de eerste lockdown steeg het aantal WW-uitkeringen juist. Vooral in de horeca verloren veel mensen hun baan.

Versoepeling coronamaatregelen

De verdere daling van het aantal WW’s heeft te maken met de versoepelingen van de coronamaatregelen. Volgens het UWV laten de cijfers zien dat het beter gaat met de Twentse arbeidsmarkt. "Vaak gaat het om beroepen die voor de coronacrisis ook al goede kansen boden op werk. Nu de economie steeds meer is opengegaan, groeit ook de vraag naar personeel in deze beroepen weer. Dat is vooral te zien bij beroepen in de horeca en detailhandel", aldus het UWV. In Twente daalde het aantal uitkeringen vooral in de bouw en in de landbouw. Naast de horeca is er ook veel werk te vinden in de zorg en in de technische sector.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.