Sport
Voetbal
FC Twente
Video

FC Twente heeft Van Wolfswinkel binnen: 'club waar ik hele mooie jaren kan hebben'

Ricky van Wolfswinkel speelt vanaf komend seizoen voor FC Twente. De transfer die al in de lucht hing, werd woensdag officieel gemaakt. De aanvaller heeft voor twee seizoenen getekend met de optie voor nog een seizoen. Donderdag sluit hij aan bij de selectie.

De geluiden over een transfer van de spits naar FC Twente zwollen deze week al aan. Nadat Van Wolfswinkel in de afgelopen dagen medisch gekeurd werd, zette hij woensdag zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog een seizoen.

Terug in Nederland

"Het zijn drukke dagen geweest", zegt Van Wolfswinkel als hij zich woensdag voor de camera meldt. "Vooral de laatste dagen. Ik ben blij dat het is afgerond." Het betekent ook een terugkeer naar Nederland. Ruim tien jaar speelde hij in het buitenland bij onder andere Sporting Lissabon, Norwich City en als laatste FC Basel. Tussendoor was er één seizoen een terugkeer op Nederlandse bodem, bij zijn oude club Vitesse.

Of Basel zijn laatste buitenlandse avontuur was, laat hij nog in het midden. "Het mooie in het voetbal is dat je nooit kunt zeggen wat er gaat gebeuren." Bij zijn terugkeer in Arnhem in 2016 vond hij het in ieder geval nog te vroeg om te zeggen dat het zijn laatste club in Nederland zou zijn. "En dat zou ik nu ook nog niet weten. Maar het is ook niet mijn bedoeling om hier volgende week weer weg te lopen. Ik zie dit als een club waar ik hele mooie jaren kan hebben."

Enorme drive

Bij FC Twente komt hij technisch directeur Jan Streuer opnieuw tegen. De man die hem aan het begin van zijn carrière als td van Vitesse ook zijn eerste contract gaf. “Het is prachtig dat we Ricky van Wolfswinkel hebben kunnen toevoegen aan onze selectie”, vertelt Jan Streuer op de website van de club. “Een voetballer met een grote persoonlijkheid, sterk karakter en legio ervaring die hij bij mooie grote clubs in Europa heeft opgedaan. Dat kunnen we goed gebruiken. Ricky wilde graag terug naar de Eredivisie en heeft een enorme drive om van waarde te zijn voor FC Twente. Ooit heb ik hem als jonge talentvolle speler naar Vitesse gehaald, dan is het wel bijzonder dat we elkaar twintig jaar later weer tegenkomen."

Tekst gaat verder onder de foto
Ricky van Wolfwinkel 1 1 Twente
Van Wolfswinkel poseert samen met trainer Ron Jans en technisch directeur Jan Streuer op het veld van De Grolsch Veste © 1Twente

Favoriete positie

Van Wolfswinkel hoopt bij FC Twente in ieder geval op zijn favoriete positie centraal in de aanval te spelen. Bij Basel werd hij soms aan de zijkant geposteerd, niet zijn favoriete plek voorin. "Dat is ook een reden dat je hier terecht komt, dat je op je plek kunt spelen waar je wilt." Al zal hij zeker gehoor geven als de trainer hem ergens anders nodig heeft. "Ik ben geen speler die klaagt, maar daar zit wel een limiet aan. Als de trainer het me nu zou vragen zou ik met alle liefde daar spelen, al zou ik na de wedstrijd wel even aankloppen met de vraag hoe lang dat nog gaat duren," besluit hij lachend.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.