Hengelo
Borne

Hengelo gaat verkeersonderzoek uitvoeren buitengebied Boswijk

De gemeente Hengelo gaat dit najaar een verkeerstelling uitvoeren in het buitengebied van Boswijk. Volgens omwonenden is het drukker geworden op de wegen door al het verkeer dat vanaf de nieuwbouwwijk Bornsche Maten richting Hengelo komt.

Beneluxlaan kruising googlestreetview
© Google Street View

Bornsche Maten

De werkgroep Kuier'n met Boswijk heeft een maand geleden een brief gestuurd naar het college waarin zij hun zorgen uitten over de verkeerssituatie rondom de Beneluxlaan, Veergoorsdijk en Kristenbosweg. Tussen het gebied en Borne wordt nog hard gewerkt aan de nieuwe woonwijk de Bornsche Maten. Het verkeer dat vanuit de wijk over de Veergoorsdijk en Kristenbosweg naar de Beneluxlaan komt, zorgt volgens omwonenden voor gevaarlijke verkeerssituaties.

Verkeersonderzoek

In het vastgestelde verkeersplan van Borne blijft alleen de Piepersveldweg open voor gemotoriseerd verkeer tussen de Bornsche Maten en het buitengebied van Hengelo. In 2016 voerde de gemeente Hengelo een verkeersonderzoek uit om de verkeersdrukte rondom de Kristenbosweg in kaart te brengen. Daaruit bleek dat er niet veel mis was met de verkeersdrukte. Omdat dit onderzoek al vijf jaar oud is heeft de gemeente besloten om dit najaar een nieuw verkeersonderzoek uit te voeren. “We stellen voor om in het najaar van 2021 opnieuw te gaan tellen en snelheden te gaan meten. We kunnen dan samen met gemeente Borne gefundeerd eventuele maatregelen overwegen”, zegt het college.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.