Enschede

Stadskantoor Enschede ontruimd: Man dreigt zichzelf in brand te steken

De hulpdiensten zijn woensdagochtend rond 11.00 uur in groten getale uitgerukt voor een incident in het Stadskantoor in Enschede. Een bezoeker had zich met benzine overgoten en wilde zichzelf in brand te steken. Een interventieteam van de gemeente Enschede trad snel op en wisten de man uiteindelijk te kalmeren.

Hulpdiensten massaal naar stadskantoor Enschede News United Dennis Bakker
© News United/ Dennis Bakker

Via Twitter is er door de Politie Overijssel over het incident in het Stadskantoor gecommuniceerd. 'Daar zijn we in gesprek met iemand die een gevaar vormt voor zichzelf en zijn omgeving', aldus de politie rond 11.15 uur. Behalve de politie en ambulance is in eerste instantie ook een 'geneeskundig adviseur gevaarlijke stoffen' uit Gelderland opgeroepen.

Persoon aangehouden

Het ging om een man van buitenlandse afkomst die zichzelf in brand dreigde te steken. Dat is niet gelukt. De man kwam rond 11.00 uur binnen in het Stadskantoor aan de Hengelosestraat. Volgens een gemeentelijk woordvoerder 'om onduidelijke redenen'.

Een interventieteam van de gemeente die speciaal getraind is om mensen te kalmeren, greep meteen in. "Het ging om een wanhopige man. De politie en brandweer waren snel ter plaatse. Het was druk in het Stadskantoor, de politie heeft het kantoor snel ontruimd", aldus de woordvoerder.

De situatie was heel snel, zo rond 11.30 uur, onder controle. De hulpdiensten vertrokken en de wanhopige man werd aangehouden en door de politie meegenomen. "'t Was schrikken, maar het is gelukkig goed afgelopen. We zijn nu druk om de dienstverlening weer te hervatten."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.