Hengelo
Video

Politie in Twente zit met gestolen spullen in de maag

Een overlegkamer in het politiebureau van Almelo staat vol met boormachines, wastafels en gereedschap. Al deze spullen - met een nog onbekende waarde en onder andere afkomstig uit Hengelo - werden gevonden in het huis van een hele actieve Almelose dief. De politie zoekt nu de rechtmatige eigenaren, maar dat blijkt lastiger dan gedacht.

Alle spullen zijn afkomstig van bouwplaatsen in Almelo, Hengelo, Borne, Haaksbergen en Nijverdal en werden gevonden in het huis van de Almelose verdachte.

35.000 euro

Mogelijk heeft hij deze spullen samen met een handlanger gestolen. "We kwamen de man op het spoor na tips van buurtbewoners", zegt Henk Schuler van de politie in Almelo. "Toen agenten daar naar binnen gingen was het net alsof ze een bouwplaats opliepen. Overal lagen spullen, van de benedenverdieping tot in slaapkamers."

Dankzij twaalf aangiftes zijn er al veel spullen terug bij de rechtmatige eigenaren. Toch ligt er nog veel waardevol materiaal op het politiebureau. "Bij één aangifte ging het al om 35.000 euro aan waarde, hier staat dus ook nog veel waardevols. Het probleem is alleen dat mensen hun serienummer niet meer weten of die niet duidelijk aangeven in de aangifte. Mensen moeten wel kunnen bewijzen dat het van hen is."

Verkoop

De spullen blijven er voorlopig nog wel even liggen. Mochten ze uiteindelijk niet opgehaald worden, gaan ze de verkoop in of wordt het vernietigd. "In het slechtste geval gaat het, als er onvoldoende bewijs is, terug naar de verdachte. Maar dat hopen we uiteraard niet", sluit Schuler af.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.