Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Sportworkshops niet in Hengelose binnenstad, maar in Groot Driene

Sportenhengelo remcoditmar
Vorig jaar werd het evenement voor het eerst gehouden. Toen nog wel in de binnenstad.
Beeld: Remco Ditmar

Het gezamenlijk sporten in de Hengelose binnenstad kan deze zomer niet doorgaan. De organisatie verplaatst het sportieve evenement 'Op vakantie in Hengelo' naar een veld in Groot-Driene. Wegens de oplopende coronabesmettingen zijn grote evenementen in de binnenstad niet toegestaan. "Maar we zijn blij dat het tóch door kan gaan", zegt organisator Tijs Jagers.

'Het brengt mensen samen'

Vorig jaar zomer werd de Hengelose binnenstad gedurende de zomervakantie omgetoverd tot een groot sportpark. Het sportevenement 'Op vakantie in Hengelo' werd toen voor het eerst georganiseerd door Hengelo Helemaal Stil? (lees: Tijs Jagers) en Wijkracht. "Het sporten brengt mensen samen. Bewegen is gezond en helpt tegen eenzaamheid", aldus Jagers. Mensen kunnen zich aanmelden voor verschillende sportworkshops. Deze workshops worden door Hengelose sportverenigingen verzorgd.

Oplopend aantal besmettingen

Het aantal coronabesmettingen loopt op in Twente. Afgelopen vrijdag kondigden premier Rutte en minister De Jonge een nieuw pakket maatregelen aan. Deze restricties hebben ook effect op het Hengelose sportevenement. Het massale sporten in de binnenstad past niet binnen de huidige regels. "Er mag geen publiek aanwezig zijn. In de binnenstad heb je al snel dat mensen een kijkje komen nemen." De gemeente heeft daarom geen vergunning afgegeven. De organisatie gaat nu naar een sportveld aan Sportlaan Driene. Jagers: "De gemeente Hengelo heeft goed meegedacht om een oplossing te vinden. We zijn blij dat het tóch door kan gaan."

Mensen kunnen zich aanmelden op de website van Hengelo Helemaal Stil?.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.