Enschede

Weekend in Enschede: FC Twente, Titan Swim en Airforce

We zitten midden in de zomervakantie en dat is te merken aan het aantal activiteiten in de stad. Toch hebben we weer een aantal leuke uitgaanstips voor je op een rijtje kunnen zetten. We wensen je een fijn weekend!

427855 815115 1
FC Twente-PSV
Seizoen 2019/2020 van de Eredivisie begint dit weekend, met FC Twente gelukkig weer terug op het hoogste niveau. In De Grolsch Veste komt zaterdagavond PSV op bezoek. De wedstrijd begint om 20.45 uur.

Titan SwimOp het Rutbeek is zondag de Titan Swim, een nieuw waterevenement. Je kunt het zien als een obstacle run, maar dan in het water. Er is een parcours uitgezet met meer dan 15 opblaasbare obstakels, waar je doorheen moet kruipen of overheen moet klauteren. Het parcours is één kilometer lang en gaat door ondiep en diep water. Meedoen kost je wel 33,50 euro.

Stadswandeling
Altijd al willen weten wat het wigbold van Enschede eigenlijk is? Wandel dan zondag mee met de gidsen van de Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker (SHSEL). De wandeling begint om 10.30 uur en duurt 2,5 uur (circa 5 km). Deelname kost 5 euro en is inclusief het boekje en drankje na afloop. Als je mee wilt, moet je een mail sturen naar loakstenencom@shsel.nl. Je krijgt dan de startplaats te horen.

Roombeek
De ambassadeurs van het Huis van Verhalen verzorgen zaterdag de maandelijkse rondleiding door de wijk Roombeek. De ontvangst is om 13.30 uur in de huiskamer van het Huis van Verhalen in Prismare aan de Roomweg. Na een korte presentatie neemt de ambassadeur de bezoekers mee voor een rondwandeling. Kosten: 6 euro. Opgave vooraf is niet noodzakelijk.

Zomerorgelconcert
Ook dit weekend is er weer een Zomerorgelconcert in de Grote Kerk, zaterdag om 16.00 uur. Het concert is gratis. Louis ten Vregelaar treedt op, hij is organist van de Lambertusbasiliek in Hengelo. Hij speelt samen met trompettist Sebastiaan Haverkate.

RadaRad
Bij Tetem in Roombeek kun je ook deze zondag plaatsnemen in het RadaRad van Reinier Kranendonk. Daarmee fiets je jezelf over de kop. Voor de tentoonstelling Lost Energy bouwde Kranendonk deze nieuwe installatie voor de âdoe-kermisâ Karnieland. Je kunt ervaren hoe je eigen lichaamsenergie gebruikt kan worden als aandrijving voor deze bijzondere kermisattractie. De attractie is zondag te gebruiken van 12.00 tot 14.00 uur.

Airforce FestivalHou je van hardcore, RAW-hardstyle, freestyle en hardcore? Dan zit je zaterdag goed op het voormalige luchthaventerrein bij Enschede. Daar wordt opnieuw Airforce gehouden. Onder de artiesten namen als Mental Theo, Paul Elstrak, Angerfist en Radical Redemption. Een kaartje aan de kassa kost rond de 50 euro.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook