Ik teken voor 80! - Enschede

Ook de VVD in Enschede gaat door met wethouder als lijsttrekker

In navolging van D66 en Burgerbelangen Enschede gaat ook coalitiepartij VVD verder met de eigen wethouder als lijsttrekker. Jeroen Diepemaat (32) is woensdagavond gekozen als lijstaanvoerder op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Jeroen Diepemaat VVD gemeente Enschede
Jeroen Diepemaat, VVD-wethouder en lijsttrekker in aanloop naar de verkiezingen in 2022. © Gemeente Enschede

De Algemene Ledenvergadering van VVD Enschede stemde unaniem in met Diepemaat als lijsttrekker. De geboren Hengeloër had er ondanks zijn jonge leeftijd al een flinke politieke carrière op zitten toen hij in 2018 zijn voorganger Jeroen Hateboer opvolgde als wethouder.

Diepemaat werd in 2007 op 18-jarige leeftijd al gekozen tot landelijk voorzitter van de jongerenafdeling van de VVD, de JOVD. Drie jaar later werd hij geïnstalleerd als gemeenteraadslid in Enschede en stond hij op een (onverkiesbare) plaats op de de kieslijst voor de Tweede Kamer.

'Dit is het moment om te investeren'

Het bestuur en de leden van lokale VVD zijn enthousiast over hoe de 32-jarige Enschedeër invulling geeft aan zijn wethouderschap. Als bestuurder is Diepemaat verantwoordelijk voor stedelijke ontwikkeling en cultuur.

De komende jaren wil hij dan ook verder met de uitwerking van het ambitieuze woningbouwprogramma (9300 in tien jaar) van Enschede. “De uitdagingen in onze stad zijn enorm, zeker na corona", aldus Jeroen Diepemaat. "Dit is het moment om te investeren in onze stad. Om onze ondernemers erdoorheen te helpen, maar ook om nieuwe woningen te realiseren en onze stad verder te laten groeien."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.