Hengelo
Video

Straten Hengelo-Noord staan blank na wolkbreuk

Hengelo is zondagmiddag getroffen door een enorme wolkbreuk. Er viel zoveel regen in korte tijd dat straten onder water liepen en voor verkeer niet langer toegankelijk waren. Ook kwamen er meldingen van bewoners die het water hun huis zagen binnenstromen. Door RTV Oost

Parkeerplaatsen onder water aan de Weusthagstraat in Hengelo Foto RTV Oost
Tal van straten in Hengelo-Noord kwamen blank te staan. Het water stroomde op sommige plaatsen als een bergbeek door straten en tuinen. © RTV Oost

Code geel

Het KNMI had halverwege de middag al code geel afgegeven voor heel Twente. Kort daarna vielen de eerste buien in de regio, waarbij met name Hengelo en Goor het moesten ontgelden. Tal van straten in Hengelo-Noord kwamen blank te staan. Het water stroomde op sommige plaatsen als een bergbeek door straten en tuinen.

Boos op Welbions

De bewoners van de Weusthagstraat reageren hun woede via social media af op woningbouwvereniging Welbions, omdat de parkeerplaatsen bij de woningen steeds opnieuw hebben te lijden onder wateroverlast bij hoosbuien na het realiseren van zogenaamde wadi’s.

Lees verder onder de foto

E5dnj5o XEA Ey53u
Voor het boven Hengelo losbarstte, zag de lucht er zó uit © Anita van Voorst

Goor

Ook Goor had te kampen met wateroverlast. Aan de Van Heeckerenweg is een aantal woningen onder water gelopen. Het is volgens een woordvoerder van de brandweer zeker zes jaar geleden dat Goor zoveel last had van water na hoosbuien. Aan de Van Kollaan hebben bewoners zelf de straat afgezet met een container en tuinstoelen. Er zijn meerdere straten onder water gelopen.

De wolkbreuk boven Hengelo leverde deze spectaculaire dronebeelden op:


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.