Enschede

Deze editie ook live-beelden online van Singelloop in Enschede

Duizenden hardlopers starten en finishen op zondag 8 september in het Volkspark bij de Menzis Singelloop. Atletiekvereniging TION uit Enschede organiseert de Singelloop en heeft zich ten doel gesteld zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen, te beginnen bij kinderen. Daarom wordt er naast de Rabobank Kidsrun (1 km) en de al bestaande kidszone nieuwe zone gerealiseerd: de sportzone. Daar kunnen kinderen kennismaken met allerlei sporten.

431429 singelloopenschede
Op de Tubantia Dubbele Mijl (3,2 km) strijden Twentse verenigingen om de titel snelste sportvereniging van Twente. De eindtijden van de drie snelste lopers per vereniging tellen mee in het klassement. De organisatie stelt drie geldprijzen (1ste prijs: 250 euro, 2de prijs: 150 euro, 3de prijs: 100 euro) voor de winnende clubs beschikbaar én een wisselbeker voor de vereniging met de meeste deelnemers.

Verkeershinder
De afsluiting van straten voor de loop zal voor verkeershinder zorgen. De Enschedese singels zijn op die dag al dan niet tijdelijk afgesloten en dat kan voor verkeershinder zorgen. Van 12.15 tot 13.35 uur is er overlast op de Volksparksingel en de Parkweg. Tussen 13.45 en 14.10 uur de Tubantiasingel, Boddenkampsingel tot het kruispunt aan de Deurningerstraat in beide richtingen. En vanaf 14.30 tot 15.45 uur de binnenring van de singels.

Live

In samenwerking met TriMM worden de beelden van de Singelloop live uitgezonden via de Facebookpagina en website van de Singelloop. Na-inschrijven is mogelijk op vrijdag 6 en zaterdag 7 september bij RunX, Kuipersdijk 52, of op zondag 8 september tot 45 minuten voor de start. Uitzonderingen: na-inschrijven voor alle Rabobank Kidsruns is mogelijk tot 11.45 uur.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen