Sport
Voetbal
FC Twente

FC Twente heeft nog een keer beet: Manfred Ugalde op huurbasis naar Enschede

Manfred Ugalde is de derde (nieuwe) aanwinst deze vrijdag bij FC Twente. De negentienjarige Costa Ricaanse spits wordt gehuurd van de City Groep, een onderdeel van Manchester City.

Manfred Ugalde FC Twente
Ugalde verblijft op dit moment nog in Costa Rica waar hij wacht op zijn tewerkstellingsvergunning © FC Twente

Ugalde speelde vorig seizoen voor het Belgische Lommel en is op dit moment nog in Costa Rica waar hij zijn handtekening onder de verbintenis met FC Twente zette. Hij reageert op de clubsite. “Een droom die uitkomt. Vanaf het eerste moment dat ze mij vertelden over de interesse van FC Twente was ik enthousiast en had ik geen twijfel."

Bryan Ruiz

"FC Twente is een club met een prachtige historie en geweldige supporters. Bryan Ruiz heeft een grote status door zijn prestaties en nu is het mijn beurt om Costa Rica in Twente te vertegenwoordigen. Ik kijk er naar uit om iedereen bij de club te ontmoeten.”

Over het vorige seizoen bij het Belgische Lommel: “Het was mijn eerste jaar in Europa, het was een mooi en een leerzaam seizoen. Ik hoop bij FC Twente te groeien als voetballer en persoon. Ik heb de ambitie om met het team mooie doelen te bereiken.”

icon_main_quote_red_glyph

"Bryan Ruiz heeft een grote status door zijn prestaties en nu is het mijn beurt om Costa Rica in Twente te vertegenwoordigen.

Manfred Ugalde

Talentvolle aanvaller

Technisch directeur Jan Streuer: “Manfred Ugalde is een jonge talentvolle aanvaller die in België een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. Ook voor het afgelopen seizoen stond hij al bij ons op de lijst. Nu heeft hij zich al een jaar kunnen aanpassen in België. We verwachten dat hij bij FC Twente nieuwe stappen kan maken. We hopen dat hij snel aan kan sluiten bij de selectie.”

Ugalde verblijft op dit moment in Costa Rica waar hij wacht op zijn tewerkstellingsvergunning. Wanneer de benodigde papieren binnen zijn, reist hij naar Nederland.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.